• Covid-19 / Korona Virüsü Bilgilendirmesi

Bütün Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Virüsünün, hayatın her alanında olduğu gibi, eğitim sektöründe de olumsuz yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık riskleri ve  ülkelerin getirdiği seyahat kısıtlamaları, öğrencilerin yurtdışı eğitim planlarını ertelemesine halihazırda yurtdışında bulunan bazı öğrencilerin ülkelerine erken dönmesine sebep oldu.


Şu andaki mevcut durum çerçevesinde, İngiltere’de ve İrlanda’da okullar geçici bir süre için kapanmıştır. Bu ülkelerden Türkiye’ye olan uçuşlar durdurulmuştur. Londra ofisimiz hali hazırda İngiltere’de bulunan öğrencilerimize her türlü desteği vermektedir. ABD Konsolosluk hizmetlerini büyük ölçüde durdurmuştur. Kanada Hükümeti ülkeye yabancıların girişini ve örgün eğitimi geçici olarak durudurmuştur. Avustralya Hükümeti ülkeye yabancıların geçici girişini durdurmuştur. Malta, Dubai, Hollanda gibi birçok ülkede de okullar geçici olarak kapanmıştır.  Öğrencilerin bu süreci en az kayıpla atlatması için bir çok okul ve üniversite online olarak eğitime devam etmektedir.


Atlas Yurtdışı Eğitim olarak konsolosluklar, hava yolları ve partner okullarımız ile gelişmeleri yakınen takip etmekte öğrencilerimizin bu süreci en zararsız şekilde atlatmaları için azami çabayı göstermekteyiz. Eğitim Danışmanlarımız bütün öğrencilerimiz ile  bundan sonraki sürecin planlanması konusunda yakın irtibat halinde çalışmalarını yürütmektedir. Güz dönemi için öğrencilerimizin üniversite ve master başvurularına devam etmekteyiz. Seyahat edemeyen dil okulu öğrencilerimizin eğitimlerini uygun tarihlere ertelemekteyiz. 


Bir çok ülkede yaz mevsimi öncesinde virüsün yarattığı sağlık risklerinin ortadan kalması ve hayatın normale dönmesi beklenmektedir. Covid 19 Virüs Salgının yarattğı tedirginliğinin  devam ettiği bu kritik günlerde öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını korumak en büyük önceliğimiz. Dileğimiz, Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zor dönemi en kısa zamanda atlatmak ve tüm gayretimizle öğrencilerimizin yurtdışı eğitim hayallerini gerçekleştirmeye devam etmek.


  • Paylaş: