• Covid 19 Sürecinde  Uluslarası Öğrenciler için Sağlanan Destek ve Fırsatlar

Bütün Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Virüsünün, hayatın her alanında olduğu gibi, eğitim alanında ki etkilerini de hep birlikte yaşıyoruz.

Atlas olarak öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için sağlık risklerini minimize etmek adına ofislerimizi geçici olarak kapattık. Danışmanlarımız ve çalışmalarımızla evlerimizden hizmet vermeye devam ediyoruz. Webinar ve Instagram Canlı Yayınlarımız ile öğrencilerimizi hem mevcut süreç hem de bundan sonrası için bizleri nelerin beklediği ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, bizlere, çok keyifli danışmanlık sohbetleri gerçekleştirdiğimiz online danışmanlık platformumudan, danışmanlarımıza yönlendirilmiş ofis telefonlarımızdan, Whats App Hattımızdan, Sosyal Medya Kanallarımızdan, Web sitemizde yer alan İletişim ve Bilgi İstek Formlarından her zaman ulaşabilir.

Hepimizin hayatının değiştiği bu süreçte birçok farklı ülke ve eğitim kurumu uluslararası öğrencileri destekeleme ve virüsün etkisini en aza indirme konusunda bir çok önlem aldı. Yurtdışında eğitim almayı planlayan öğrencileri bekleyen fırsatlar ve hali hazırda yurtdışında bir eğitim programına kayıtlı uluslarası öğrencilere sunulan destekleri sizler için özetledik.

Yurtdışında Dil Eğitimi Planlayan Öğrenciler için Fırsatlar

Yurtdışında dil eğitimi planlayan ancak bu süreçte seyahat edemeyn öğrenciler için bir çok dil okulu eğitimlerini online platforma taşıdı, öğrencilere evden çıkmadan İngilizce eğitimine ya da sınav hazırlığına başlama olanağı yarattı. Öğrenciler uluslararası dil okullarının sunduğu canlı, interaktif online derslerle yabancı öğretmenlerden ders alabilir, dünyanın her yerinden arkadaşlar edinerek pratik yapabilir.

Oldukça makul fiyatlarla sunulan bu programlar yurtdışında eğitim planlayan öğrenciler için büyük bir maliyet avantajı yaratmanın yanı sıra evden kaldığımız zamanı verimli değerlendirme imkanı oluşturdu. Ayrıca özellikle ILAC ve Stafford House gibi okullar online eğitime başlayan öğrencilere sınırlar açıldıktan ve uçuşlar başladıktan sonra aynı fiyatlarla yurtdışında eğitim alma imkanı sunuyor

 

Online programlar ile ilgili detaylı bilgi ve fiyat listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

https://atlasedu.com/blog/ingilizce-egitiminize-ara-vermeyin/

 

Yurtdışında Üniversite Eğitimi Planlayan Öğrenciler için Fırsatlar

Yurtdışında üniversite ya da master eğtitimi almak isteyen öğrenciler için başvuru işlemleri devam ediyor, öğrencilerimiz normal sürelerde kabullerini alıyor. Eğer Eylül döneminde akademik eğtiminize başlamak istiyorsanız başvuruları için şimdi tam zamanı.

Bu süreçte bazı son başvuru tarihlerinin ve kabul koşullarının esnediğini söylemek mümkün.

Öğrencilerin hali hazırda IELTS, TOEFL, PTE gibi sınavları test merkezlerinde alamamaları dolayısı ile Birçok üniversite Dualingua, Language Cert gibi online sınavları da kabul etmeye başladı.

Ayrıca üniversiteler akademik program öncesinde ön İngilizce eğitimi ( Pre Sessional English) alması gereken öğrenciler için pre sessional programları online olarak sunmakta bu da maliyet avantajı yaratmaktadır.

Uluslararası Öğrenciler için Sağlanan Destekler

İngiltere

20 Mart itibarı ile İngiltere’de Eğitim kurumları kapanarak örgün eğitime geçici olarak ara verildi. Bu süreçte bir çok okul eğitimlerini online platformlara taşıdı. İngiltere’deki okulların tekrar ne zaman ne zaman örgüne eğitime geçecekleri konusunda henüz kesin bir bilgi yok.

İngiltere Hükümeti mevcut şartlar altında vize kurallarını esneterek öğrencilerin uzaktan ya da online eğitimlerine devam etmesine olanak sağladı

24 Mart tairhinde UK Home Office İngiltere’den ayrılamayan ve vize süreleri dolan öğrencilerin 24 Mayıs tarihine kadar vize uzatma talebinde bulununabileceğini açıkladı. Bunun için öğrencilerin  Coronavirus Immigration Help Centre ile    CIH@homeoffice.gov.uk  email adresi ya da  0800 678 1767 telefon numarası aracılığı ile irtibat kurarak isim, doğum tarihi, milliyet, vize referans numaraları, ülkelerine geri dönememe sebeplerini iletmeleri yeterli

 

Ayrıca Home Office Mevcut koşullar çerçevesinde ülkesine dönemeyen “ Short Term Study Visa” sahibi öğrencilerin İngiltere içinde 31 Mayıs tarihine kadar Tier 4 vize başvurusu yapmalarına imkan sağlandı. Tier 4 Vize  Şartları ve gereklilikleri bu öğrenciler için geçerli. Öğrencilerin öncelikle  Coronavirus Immigration Help Centre ile irtibat kurarak başvuruya uygun olup olmadıklarını control etmeleri gerekiyor

Vizelerini aldıkları halde seyahat edemeyen öğrenciler için şartların nasıl olacağı ile ilgili ise henüz bir açıklama yok

11 aylık “Short Term Student Visa” ve “Tier 4” vize başvurusunda bulunurak, Covid 19 sürecinde seyahat edemeyen, 30 günlük giriş vizesi (vignette) süresi dolan öğrenciler Coronavirus Immigration Help Centre ile irtibat kurarak “replacement visa”talebinde bulunabilecek. Bu uygulama 2020 yılının sonuna kadar geçerli olacak Malesef bu uygulama 6 aylık  kısa dönem öğrenci vizelerini kapsamamakta.

https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-advice-for-uk-visa-applicants-and-temporary-uk-residents

Ülkeye girdiğnizde 10 gün içinde almanız gereken BRP  kartınızı Coronavirüs tedbirleri geçerli olduğu sürece zamanında zamanında alınmamasında sakınca yok

 

Kanada

Kanada 30 hazirana kadar kapilarini yabancı ziyaretçilere kapatmis durumda. Sevindirici kisim Kanada devletinin “The Canada Emergency Response Benefit” kapsamında acikladigi yardim paketlerinden çalışma izni sahibi olan ve coronavirus sebebiyle işini kaybeden öğrencilerin de faydalanabiliyor olması. Bu da 16 haftaya kadar haftalık 500 CAD tutarında  yardım  anlamına geliyor. Detaylı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.canada.ca/en/services/benefits/ei/cerb-application.html

Bu süreçte, Ziyaretci ya da eğtim vizesi ile Kanada bulunan ve ülkelerine dönemeyen yabancılar “Visitor Record” ya da “ Study Permit Extension başvurusu yaparak kalışlarını uzatabilir. Başvuru detaylarını aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Ziyaretçiler

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Öğrenciler

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/extend-study-permit.html

Halihazırda 90 günden kısa süre içinde vize süreleri dolmuş öğrenciler ya da ziyaretçiler “ restore status” başvurusu yapabilir. Başvuru detaylarını aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Ziyaretçiler

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/application-forms-guides/guide-5551-applying-change-conditions-extend-your-stay-canada.html

Öğrenciler

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/application-forms-guides/guide-5552-applying-change-conditions-extend-your-stay-canada-student.html

https://cbie.ca/wp-content/uploads/2020/04/200407-ircc-covid19-EN.pdf

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/coronavirus-covid19/visitors-foreign-workers-students.html#restrictions-students

 

Vizesi olup, seyahat edemedikleri için bahar, yaz ya da güz dönemlerinde eğitimlerine Türkiye’de başlayan öğrenciler, seyahat kısıtlamaları sebebi ile daha erken gidememeleri halinde, eğitimlerinin max. %50 sini Kanada dışında sürdürebilir ve hala Post-Graduation Work Permit(PGWP) için hak kazanabilir.

Güz 2020’de başlayacak öğrencilerin yıl sonuna kadar ülke dışında eğitim alacakları süre PGWP sürelerini de etkilemeyecektir.

 

Amerika

Amerikan Hükümeti Covid 19 salgın sürecinde uluslarası öğrencilerin örgün eğitimlerine devam edememeleri dolayısıyla F1 Öğrenci Vizesi şartlarını esnetti.

Mevcut şartlar çerçevesinde Türkiye’ye dönerek eğtimlerine online devam eden öğrencilerin F1 SEVIS aktif öğrenci statüleri devam ediyor. Ayrica 5 aylık geçici devamsızlık hükmü de uygulanmıyor (five-month temporary absence provision). Öğrenciler okulları normal eğitim sürcine başladığında geçerli vizeleri ile Amerika’ya geri dönebiliyor.

https://www.ice.gov/sites/default/files/documents/Document/2020/COVID-19FAQ.pdf

 

Avustralya

Nisan ayının sonunda Victoria Eyalet Hükümeti hali hazırda Victoria Eyaletinde bulunan ve pandemi nedeni ile zor durumda kalan uluslararası öğrenciler için 45 Milyon dolarlık bir destek fonu açıkladı. Bu fon kapsamında Corona Virüs sebebi ile işini ya da kazancının büyük bir kısmını kaybeden öğrencilere 1100 $’a kadar ödeme yapılabiliyor.

 

https://www.studymelbourne.vic.gov.au/help-and-support/support-for-students-coronavirus/international-student-emergency-relief-fund


Avustralya 19 Mart tarihinden itibaren sınırlarını yabancılara kapatmış durumda. Birçok Avustralya Üniversitesi ise bu süreçte etkilelenen  uluslararı öğrencilere yönelik destek paketleri açıkladı. Bu destekler nakit ödeme, gıda yardımı, teknoloji yardımı, öğrenme kaynakları yardımı şeklinde olabiliyor.

Bunlardan bazıları

https://www.deakin.edu.au/students/enrolment-fees-and-money/financial-assistance/covid-19-financial-assistance

https://www.monash.edu/financial-assistance/support/student-grants/compassionate-hardship-package

https://www.rmit.edu.au/students/support-and-facilities/student-support/finance/financial-support-assistance/covid-19-support-and-assistance

https://eaecu.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_cSZFZLiMBTnjYMt

https://www.vu.edu.au/current-students/campus-life/advice-support/financial-advice-support/covid-19-student-hardship-support-application-form

https://www.swinburne.edu.au/study/options/scholarships/411/swinburne-student-emergency-fund

https://www.newcastle.edu.au/covid-19/information-for-students

https://www.westernsydney.edu.au/currentstudents/current_students/services_and_facilities/student_welfare_services2

https://uow.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_3sFXMO67Ik0xiDP

https://www.latrobe.edu.au/scholarships/forms/covid-19-financial-assistance-application

https://www.griffith.edu.au/__data/assets/pdf_file/0021/165612/Student-Loans-Kit-2017-Final.pdf

https://www.studyinaustralia.gov.au/english/study-in-australia-student-support/australian-education-provider-list


İrlanda

 

INIS – Irish Naturalisation and Immigration Service’in 17 Nisan tarihinde, hali hazırda İrlanda’da bulunan uluslararası öğrenciler için yaptığı açıklamaya göre,

COVID-19 salgını nedeniyle fiziksel olarak kapanan okullar, eğitimlerini online olarak devam ettiriyorsa, öğrenciler bu online programlara katılmak durumundadır.

Öğrenciler, bu süreçte,  kayıtlı oldukları okulun online bir program da sunmuyor olması durumunda,  vizeleri ile ilgili eğitim devam zorunluğu kuralına tabi olmayacaktır. Bu sadece salgın döneminde geçerli kısa vadeli ve geçici bir önlemdir.

İrlanda’da çalışma iznine sahip (Stamp 2 Permission) öğrenciler, okulların fiziksel olarak kapalı olduğu bu istisnai dönemde  haftada 40 saat çalışabilir. Ancak öğrenciler eğer okulları bir online eğitim sunuyorsa, aynı zamanda bu eğitimi de takip etmek zorundadır.

https://mcusercontent.com/e538ba2e76c5528c06e219680/files/e1fbc7cb-fbbf-4955-8d77-52fdce9a0e06/ILEP_letter_online_courses_for_English_Language_Programmes_003_.pdf_1_.pdf

 https://cbie.ca/wp-content/uploads/2020/04/200407-ircc-covid19-EN.pdf

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/coronavirus-covid19/visitors-foreign-workers-students.html#restrictions-students

 

Vizesi olup, seyahat edemedikleri için bahar, yaz ya da güz dönemlerinde eğitimlerine Türkiye’de başlayan öğrenciler, seyahat kısıtlamaları sebebi ile daha erken gidememeleri halinde, eğitimlerinin max. %50 sini Kanada dışında sürdürebilir ve hala Post-Graduation Work Permit(PGWP) için hak kazanabilir.

Güz 2020’de başlayacak öğrencilerin yıl sonuna kadar ülke dışında eğitim alacakları süre PGWP sürelerini de etkilemeyecektir.

 


  • Paylaş: