• Covid-19 Sürecinde Online İngilizce Sınavları

Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 sebebiyle, yurtdışında üniversite başvurusu yapmak isteyen adayların İngilizce seviyesini ölçen ve tüm dünyada tanınırlığı olan dil sınavları bir süredir fiziksel ortamda yapılamıyor. Bu süreçte online olarak uygulanan dil yeterlilik sınavları ön planda.

Dil yeterlilik belgesini zaman kaybetmeden almak isteyen öğrenciler için online olarak alabilecekleri sınavları sizin için listeledik. Sınavların kabul edilirliğini başvurmak istediğiniz kurumlarla kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

·       Toefl IBT Home Edition
Salgın sebebiyle sınıf ortamında sınava giriş yapamayan öğrenciler, ProctorU bağlantısı üzerinden online olarak yapılacaktır. Test ücreti (185$) ve test sonrası prosedürlerin çoğu, bir sınav merkezinde yapılan sınavlarla aynıdır. Adaylar, ETS web sitesi üzerinden daha önce oluşturmuş oldukları account üzerinden 6-10 gün içerisinde sonuçlarını elde edebilirler.

https://www.ets.org/s/cv/toefl/at-home/ets-account/



·       Ielts Indicator
IELTS Indicator canlı olarak yapılan ve her hafta belirlenen saatte başlayıp sabit süresi olan bir testtir. Testin Dinleme, Okuma ve Yazma bölümlerini bir oturumda alırsınız. Testler her hafta aynı saatte yapılır. Konuşma bölümü ise diğer bölümlerden birkaç gün önce ya da sonra gerçekleşir. Sınav sonucu 7 gün içerisinde açıklanır.
Ielts Indicator test ücreti 149$’dır. Sınavın kabul edildiği eğitim kuruluşlarının listesini aşağıda bulabilirsiniz.
https://www.ieltsindicator.com/who-accepts-ielts-indicator-scores/

 

·       Dualingo
Diğer sınavlara kıyasla biraz daha kısa sürede yapılan ve sonucu da 48 saat içinde online olarak paylaşılan bir sınav türüdür. Sınav ücreti 49$’dır.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde bulunan, 2000’den fazla eğitim kuruluşu tarafından kabul edilmektedir.
https://englishtest.duolingo.com/institutions

·       Language Cert International ESOL
Bu sınav, adaylara Yazılı ( Okuma , yazma ve dinleme) ve Sözlü (konuşma) bileşenlerini birlikte veya ayrı ayrı sunulur. Bu sınav, CEFR kriterlerine göre uygulanır.
Adaylar 3 iş günü içerisinde e-sertifika olarak elde edebilir, talep edilirse ücretsiz bir şekilde orijinal sertifika da kişiye gönderilir. Sınavın kabul edildiği eğitim kuruluşlarının listesini aşağıda bulabilirsiniz. Sınav ücreti, talep edilen modüle ve alınmak istenilen seviyeye göre değişmektedir.
Seviye                                      Tek Modül(Yazılı ya da Sözlü)                        Her iki modül
B1 Achiever                          £55                                                                               £105

B2 Communicator           £85                                                                               £160

C1 Expert                               £90                                                                               £170
C2 Mastery                            £95                                                                               £180

https://www.languagecert.org/discover-languagecert/Recognition#101B34769D5E43BBB642C1C9D17B5205

 

Hazırlayan : Bilge Bozkurt / Eğitim Danışmanı

  • Paylaş: