• Eğitimi Online Alsanız Bile Çalışma İzniniz Sizinle

İNGİLTERE’DE COVID NEDENİ İLE EĞİTİMİNE ONLINE BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER DE EĞİTİM SONRASI 2 YILLIK ÇALIŞMA İZNİNDEN FAYDALANABİLECEK

 

İngiliz İçişleri Bakanlığı, uluslararası öğrencilerin uzaktan eğitim gördükleri takdirde, eğitim sonrası çalışma haklarından yararlanabileceklerini açıkladı.

Hükümet, geçtiğimiz güz döneminde uluslararası üniversite öğrencileri için anons edilen 2 yıllık eğitim sonrası çalışma iznini 2021 yazından itibaren kullanılabileceğini duyurdu. 

İçişleri Bakanlığı, Öğrencilerin Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitimle ya da karma eğitimle mevcut eğitimlerine devam etmeleri veya yeni bir kursa başlama durumlarında da 2 yıllık eğitim sonrası çalışma iznine sahip olabileceklerini duyurdu. Bu izne sahip olabilmek için şartlar ise, 6 Nisan 2021’den önce Birleşik Krallığa girmiş olmak ve Birleşik Krallıktaki son eğitim dönemini tamamlamaktır.

Bununla birlikte, Güz dönemine online eğitimle başlama ihtimali olsa da birçok İngiliz üniversitesi, kamu sağlığı düzenlemeleri ve hükümet kararlarıyla bağdaşacak şekilde yüz yüze eğitim vermeyi sosyal avantajlarından dolayı tercih etmektedir. Birçok üniversite, sınıftaki öğrenci sayısını az tutarak ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek yüz yüze eğitime geçmek için planlarını yayınlamaktadır.

Ayrıca Başbakan Boris Johnson’ın kardeşi eski Üniversite Bakanı Jo Johnson ilan edilen eğitim sonrası çalışma izinlerinin uluslararası eğitim sektöründe oldukça iyi karşılandığını belirtti ve hükümeti çalışma izninin 2 katına çıkarılarak toplam 4 yıllık çalışma izni verilmesine davet etti. King’s College London ve Harvard Kennedy School’da yayınlanan yazılarında İngiliz üniversitelerinin daha rekabetçi olmaları için 8 tavsiye açıkladı. Uluslararası Eğitim Stratejisinde yeni hedefler alınması gerektiğini yıllar içinde kaybedilen uluslararası öğrencilerin tekrar kazanılmasının amaçlanması ve uluslararası öğrenci sayılarının artması gerektiğini belirtti.

 

Hazırlayan: Canan Karışan: Eğitim Danışmanı

  • Paylaş: