• Hayalinizdeki Mesleğe Uygun Fiyatlarla Ulaşın

Ukrayna’da sınav şartı olmadan istediğiniz bölümü okuma şansı

Üniversite sınavından beklediğiniz sonucu alamayacak mısınız? Üzülmeyin! İsteğiniz bölümü girebilme şansınızı hala kaçırmadınız. Sınırsız eğitim fırsatlarının olduğu çağımızda istediğiniz bölümü okuyabilmek artık yılda bir kere yapılan bir sınava bağlı değil.

Uygun fiyatlarla eğitim alabileceğimiz; sınav şartı olmadan istediğimiz bölümleri okuyabileceğiz birçok ülke bulunuyor. Dünyada en ekonomik eğitim alabileceğiniz ülkelerden birisi de Ukrayna. Tıp’tan, diş hekimliğine, eczacılıktan, mühendisliklere,  gemi kaptanlığından, uçak - helikopter mühendisliğine, mimarlıktan, hukuk bölümüne kadar sayısız bölümde okuma imkânınız var.

Ukrayna’da üniversite eğitimi almanın 11 avantajı

1.     Ukrayna binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır ve sadece lise diplomanız ile istediğiniz okulda, istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

2.     Ukrayna’da 500’den fazla üniversite bulunmakta olup, belli başlı üniversiteleri dünya sıralamasında ilk 1000’e girmektedir.

3.     Ukrayna üniversiteleri Avrupa Birliği ülkeleri ve YÖK tarafından tanınmaktadır. Türkiye’de rahatlıkla denklik alınabilmektedir..

4.     Farklı dilleri bilmek iş ve eğitim hayatında çok avantajlıdır. Öğrencilerimiz, Ukraynaca ve dünyada en çok konuşulan dillerden olan Rusça ve İngilizce öğrenerek üç dil ile eğitimlerini tamamlayabilme şansına sahipler.

5.     Yıllık üniversite eğitim fiyatlarının dünya genelinde en ekonomik olduğu ülkelerden biridir. Yıllık 1500-5500 usd arasında değişmektedir.

6.     Ukrayna’da yaşam maliyetleri çok ekonomiktir.  Ortalama bir öğrenci konaklama hariç 200-300 usd arasında rahatlıkla geçim sağlayabilir.

7.     Ukrayna kültür ve sanat ülkesidir ve eğlenceli bir şehir yaşamına sahiptir. 

8.     Ukrayna tıp eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerden biri Tıp ve diş hekimliği gibi sağlık bölümlerinde ve diğer birçok bölümde İngilizce eğitim seçeneği vardır.

9.     Özellikle kozmopolit yapıda olan Odessa ve Kharkiv gibi şehirlerinde ırkçılık en az düzeydedir ve oldukça güvenlidir.

10.  Lisans Tamamlama programları ile Ön lisans mezunları Ukrayna’ya yatay geçiş yaparak yıl kaybetmeden lisans tamamlayabilirler.

11.  Ukrayna’ya kimlik ile giriş mümkün olduğundan dolayı, öğrencinin arkadaşı veya ailesinden biri pasaportsuz ülkeye giriş çıkış yapabilir.

 

  • Paylaş: