Atlas İngiltere’de de Yanınızda

Atlas olarak öğrencilerimize yurtdışındaki eğitimleri süresince de ihtiyaç duydukları her aşamada destek veriyoruz. Londra ve Sydney ofislerimiz ile öğrencilerimizin bu ülkelerde daha rahat ve sıkıntısız bir süreç geçirmeleri için çalışıyoruz.  Amacımız örencilerin karşılaşabilecekleri herhangi bir problemi en hızlı ve etkili bir şekilde çözmek.

 

Londra ofisimiz 3 yıldır İngiltere’de etkin bir şekilde çalışmaktadır. Bu ay ki haberimizde Londra ofis temsilcimiz,İngiltere’deki Türk öğrencilerin eğitim danışmanı Ömer Faruk Yılmaz  ile yaptığımız röportajda hem ofisin sunduğu hizmetlerden hem de yurtdışı eğitim hakkında konuştuk.

 

Londra Ofisi ve hizmetleriniz hakkında bize bilgi verir misiniz?

 

Atlas Yurtdışı Eğitim danışmanlığı Londra ofisi; 232 Linen Hall 162 Regent Street de daha açıklayıcı olarak Oxford Circus metro istasyonu ile Piccadily Metro istasyonları arasında, her ikisine de ortalama 5 dakika yürüme mesafesinde konumlanmış, öncelikle Atlas vasıtası ile ve ayrıca tüm Türk öğrencilerimize İngiltere ye eğitim amacıyla gelmiş olan yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir ofis.

 

Hizmetlerimiz, öğrencilerimizin İngiltere’ye geldiklerinde genel olarak ihtiyaç duyabilecekleri tüm konularda yardımcı olabilmek. Bunlar; Havaalanı karşılaması, İngiltere’de yaşam ve eğitim konularında oryantasyon ve genel olarak dikkat edilmesi gereken unsurlarla ilgili bilgilendirme, konaklama talepleri, polis kayıt işlemleri, eğitim sürecine devam etmek isteyen öğrenciler için yeni okul ve program danışmanlıklarının sunulması, yeni vize başvuruları, üniversite –master programlarına danışmanlık ve başvuru işlemlerinin yapılması gibi birçok konuda hizmetler verilmekte.

 
Öğrenciler hangi sorularla size geliyor genelde? Bir yurtdışı eğitim firmasının eğitim verilen ülkelerde ofislerinin bulunması neden önemli?

 

Sunduğumuz hizmetlerin hepsi ile ilgili sorular gelmekte. Yani hizmetlerimizin belirlenmesinde ki önceliğimizi zaten öğrencilerimizin talepleri oluşturmakta. En fazla soru ise çalışma imkanları konusunda gelmekte. İngiltere de öğrenci vizesi ile giriş yapmış olan öğrencilerin haftada 20 saat yasal çalışma izinleri bulunmakta. Bu imkan öğrenciler için hem bir ekstra gelir kaynağı hem de sosyalleşme ve zorluklarla mücadele edebilme noktasında bir teşvik olmakta. Part time işler genellikle öğrencilerin bireysel yeteneklerine  ve ingilizce seviyelerine bağımlı olduğundan doğrudan bir işe yerleştirme hizmeti sunulmamakta, ancak tavsiye niteliğinde öğrencilerimizi yönlendirdiğimiz iş başvuruları da olmakta.
Yurtdışında ofis sahibi olmanın önemi, öğrencilerimize Türkiye de sunduğumuz yüksek standartlarda ki danışmanlık hizmetimize yurtdışında da devam edebilme imkanı sağlamasından geliyor. Yani danışmanlık hizmeti tek taraflı ve tek firmanın kontrolünde süregelen bir eğitimi sağlamaz. Bu sürecin kalitesini belirleyen birçok ayrı unsur vardır, yurtdışına gelince; havaalanından karşılama yapacak taksicinin, eğitim alınacak okulun, öğrencinin konaklamasının da, bu sürecin kalitesinde rolleri vardır ve bu süreçler maalesef danışmanlık şirketinin doğrudan müdahil olabildiği süreçler değildir. İşte yurtdışı ofisleri tüm bu süreçlerde danışmanlık şirketinin de yer almasının, olası hata ihtimallerinin sıfıra yakın düzeye indirilmesinin, hata olduysa da telafisinin daha hızlı sağlanmasının garantisidir.  

Yurtdışı ofisleri; öğrencinin başına gelebilecek herhangi sıra dışı bir durumda, öğrencinin ve ailelerinin içinin rahat olmasının, acil bir durumda güvenebilecekleri, yardım amacıyla arayabilecekleri, Türkçe konuşan  bir danışmanın bulunma garantisidir.

 
Sizce yurtdışı eğitim firmasının sorumluluğu nereye kadardır? Okul koordine edilip tüm vize işlemleri tamamlandıktan, öğrenci okula yerleştikten sonra biter mi yoksa öğrenci eğitimini tamamlayana kadar sürer mi?


 

Tabi ki öğrenciye Türkiye’de sunulan hizmetlerin kalitesi çok önemli, okul seçiminde kayıt işlemlerine, vize başvuru işlemlerinden uçuş işlemlerine kadar, tümü kalite standartlarınızı zorlayabilecek süreçler. Ancak tüm bunların yanında Türkiye’de başarıyla sunulmuş bir danışmanlık; yurtdışında sıradışı gidecek bir durumda, beklenmedik bir değişiklikte, öğrencileri zor duruma düşürecek bir terslikte hiçbir anlam ifade etmez. Biz yurtdışında Atlas olarak bunun için varız. Türkiye de sunulan danışmanlık kalitemizi düşürebilecek herhangi bir gelişmeye karşı hazırlıklı olabilmek için. Bu sebeple danışmanlık öğrenci eğitimini bitirene kadar, danışmanın ve danışmanlık şirketinin sorumluluğundadır.

 

Bir öğrencinin yurtdışında karşılaşabileceği sorunlar ve çözümlerine örnekler verebilir misiniz? Gözlemlerinize göre, öğrenciler yurtdışına eğitim için gittiklerinde en fazla hangi konuda zorlanıyorlar?

Öğrencilerimizin en fazla karşılaştığı problem, Türkiye de alıştıkları yaşam standartlarını yurtdışında da bulabileceklerini düşünmeleri, bu hep bu şekilde başlamakta, konaklamasında, yemeklerinde, okul ve ev arası yolculuklarında hep Türkiye de ki standartlar akla gelmekte, ancak zamanla öğrenci bu değişime ve burada ki sisteme alışmakta, bunun başka bir çözümü yok maalesef. Yurtdışında ki yerleşik sistem sizi değiştirmese de, uyumlu hale getiriyor.

 

Diğer en önemli problem de, özellikle ingilizce seviyesi başlangıç düzeyinde ki arkadaşlarda karşılaştığımız, yabancı arkadaşlıklar kuramama sorunu. Maalesef bu sorunun en önemli sonucu çok yavaş ilerleyen bir ingilizce eğitimi olmakta. Zamanla ingilizce seviyesi ilerledikçe öğrenciler daha rahat yabancı dil kullanmak zorunda kaldıkları arkadaşlıklar kurabilmekte ve bu öğrencinin sosyalleşme sürecini hızlandırmakta.  

Son olarak , Londra’ya gelmek isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz ?

 

Sadece Londra ya değil eğitim amacıyla yurtdışına çıkan tüm arkadaşlara en önemli tavsiyem, kendilerini çok kolay olmayan, zaman zaman zorluk çekebilecekleri, Türkiye de ki sosyal ve kültürel ortamlarının olmadığı, özellikle başlangıçta Türkiye’ye geri dönmek isteyebilecekleri bir eğitim sürecine girdiklerini bilerek gelmeleri.

 

Bu zor dönemin uzunluğu en çok öğrencinin yabancı dil seviyesine bağlıdır.  Bu sebeple diğer önemli  tavsiyem Türkiye’de mutlaka bir yabancı dil kursunda veya bireysel olarak; en azından insanlarla zorunlu olarak kurulabilecek iletişimi kurmalarını sağlayacak ingilizce seviyesine sahip olacak eğitimi almaları. Bu da ortalama pre- intermediate civarı ingilizce seviyesidir.

  • Paylaş: