• Malta'da Dil Eğitimi Alırken Çalışabilirsiniz

Her yıl binlerce Türk öğrencinin İngilizce eğitimi için seçtiği Malta, dil eğitimi öğrencilerine çalışma hakkı vermeye hazırlanıyor. 

İngilizce eğitimi için ülkemize konum olarak en yakın ülkelerden biri olan Malta, sıcak iklimi ve güvenli sosyal yaşamının yanında sunduğu çok sayıda dil okulu seçeneğiyle Türk öğrencilerin İngilizce öğrenmek için en çok gittiği ülkelerden biri konumunda. 

320 kilometrekarelik ülkede onlarca dil okulu öğrencilerine hizmet vermeye devam ederken gelişimini sürdüren Malta, yakın zamanda çalışma izni ile alakalı yapacağı değişiklikle popülaritesini arttırmayı planlıyor. 

Avrupa Birliği dışından gelen öğrenciler için ülkede çalışma izni çıkarmaya hazırlanan küçük ada devleti, son bilgilere göre bu hakkı 90 gün ve üzeri kayıtlar için yürürlüğe koymayı planlıyor. Ayrıca öğrencilerin çalışma iznini ilk 90 günün ardından kullanmaya başlayacağı da bir diğer önemli durum. 

Çalışmak isteyen öğrenciler okula kayıt aşamasında ekstra bir 150 Euro’luk ücretin yanı sıra çalışma izni onaylandıktan sonra 80 Euro daha ödeme yapacak. 

Third Country Nationals yani üçüncü ülke vatandaşlarına verilecek bu izin için öğrencileri işe alacak kurumların ülkemizde İş-Kur benzeri bir kurum olan JobsPlus’a başvurması gerekiyor. Bunun yanında üçüncü ülke vatandaşı öğrencileri çalıştırmak isteyen kurumların bu alanda daha önce iki hafta ilan vermiş olması ve yerli çalışan bulamadığını ispatlaması gerekiyor. Ancak bazı iş kolları için iş verenlerin JobsPlus’a herhangi bir ilan vermiş olmasına gerek yok. İşte o iş kolları; 

Sağlık sektörü;

Hasta bakıcı (Yaşlılar ve engelli insanlar için)

Kimyager

Doktor

Hemşire

Veteriner

Teknik ve inşaat sektörü;

Mimar

İnşaat mühendisi

Elektronik mühendisi

Jeolojist

Jeofizik mühendisi

Uçak mühendisi

IT, finans, oyun ve eğitim alanları;

Muhasebeci

Denetleyici

Mali müşavir

Akademisyen

Bilgisayar programcısı

IT Danışmanı

Bilgisayar mühendisi

Yazılım mühendisi

Sistem analisti

Oyun geliştiricisi

Oyun sunucusu

Teknoloji geliştiricisi

Detaylı bilgi için size en yakın Atlas ofisine ulaşabilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

  • Paylaş: