• Malta’da Dil Eğitimi Almaya Dair Önemli Noktalar

Üniversiteden mezun olduktan sonra başvuru yapmaya başlamamdan 10 gün sonra bugün çalıştığım iş yeriyle anlaştım. Bunu nasıl mı sağladım? Şöyle ki biz 2019 Mayıs ayında mezun olduk ve sonrasında arkadaşlarım derhal iş aramaya girişti. Ben ise başvurularımı yapmadan önce İngilizce dil eğitimi alarak sektöre daha rahat bir giriş yapma olasılığımı güçlendirmek istedim. Bunun için Malta’ya giderek Eylül ayına kadar orada yabancı dil eğitimi aldım. Dönüşte İngilizcem oldukça iyi durumda olduğu için de rahatlıkla iş bulabildim.



Şu an köklü bir firmada İşe Alım Sorumlusu olarak çalışıyorum. Doğal olarak yeni mezun arkadaşların bana en çok sorduğu soru, kolaylıkla işe girmek için ne yapmaları gerektiği oluyor. Bu soruya iş arama sürecinde tamamen kendi deneyimimden yola çıkarak verdiğim cevabım çok net: Öncelikle İngilizceyi öğrenmelisiniz! Hatta mümkünse yurt dışında katılacağınız bir eğitim programıyla günlük hayatta daha fazla pratik yaparak dili iyice pekiştirmeniz mümkün olur. Bonus olarak da farklı kültürlerden kişilerle iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Şimdi size seçim yaparken neleri incelemeniz gerektiğini ve deneyimimi biraz daha detaylı bir şekilde anlatacağım.

Neden Malta’da İngilizce Eğitimi Almalısınız?

·       Öncelikle içinde bulunduğumuz dönem itibariyle yabancı dil eğitimi alınacak ülkenin Corona açısından sıkı tedbirler almış olması gerekiyor. Çünkü hastalık öldürücü olduğu için gidilen ülkenin güvenli olması psikolojik açıdan önem arz ediyor. Malta’nın Covid-19 tablosu incelendiğinde ülke genelinde vaka sayısının çok düşük olduğunu görmek mümkün. Ayrıca ülke, bu süreci Avrupa’da en iyi yöneten ülkelerden biri oluşu sayesinde de öne çıkıyor. Yani sağlık açısından güvenli bir ülkede kaliteli bir eğitim almak Malta’da mümkün.

·       Yabancı dil öğrenmek için başka bir ülkeye gidecek kişiler açısından önem arz eden bir diğer nokta da tabii ki ülkede verilen eğitimin niteliği. Malta’da verilen İngilizce eğitimi oldukça kaliteli. Hatta ülkede verilen yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmak için gece gündüz çalışan kar amacı gütmeyen Eğitim Malta gibi kuruluşlar var. Örneğin Eğitim Malta’nın çabaları sayesinde ülke, Avrupa’da Eğitim Projesi’nin ve Küresel Eğitim Ağı’nın bir parçası. Yani kaliteli bir eğitim almak için de Malta tercih edilebilir.

·       Henüz iş hayatına giriş yapmamış kişiler için yurt dışında eğitim alacakları ülkenin pahalı olup olmadığı da önemlidir. Malta’yı incelediğimizde ülkede gayet uygun fiyatlara yemek yenebilecek cafelerin, restoranların olduğunu görmek mümkün. Tıpkı cafeler gibi konaklama ihtiyacının karşılanabileceği temiz odalar da oldukça uygun fiyatlı. Yani Malta ekonomik bir ülke oluşuyla da öğrenciler tarafından tercih edilebilir.

·       Hem dil eğitimi almak hem de aynı zamanda çalışarak para biriktirmek isteyenler için de Malta en doğru ülkelerden biri. Çünkü Malta Dil Okulları Federasyonu’nun sağladığı teşvik sayesinde ülkede AB vatandaşı olmayan ülkelerden gelen öğrencilere part time çalışma izni veriliyor. Yani ülkede hem İngilizcenizi geliştirebilir hem de para biriktirerek Türkiye’ye dönebilirsiniz.

·       İngilizceyi yalnızca kursta öğrenmek maalesef yeterli değil. Aynı zamanda gidilecek ülkenin ana dillerinden birinin de İngilizce olması pratik yaparak öğrendiklerinizi pekiştirme noktasında oldukça önemli olacaktır. Malta’nın ana dillerinden biri İngilizce olduğu siz de ülkede geçirdiğiniz süre boyunca Maltalı insanlarla İngilizce konuşarak bol bol pratik yapabilirsiniz. Malta insanı o kadar sıcak ve misafirperverdir ki eminim orada bir sürü arkadaş edinecek ve onlarla bol bol sohbet edeceksiniz.

·       Malta, yabancı dil eğitimi söz konusu olduğunda en popüler ülkelerden biri. Yani ülkede farklı kültürlerden birçok öğrenci var. Hal böyle olunca da onlarla tanıştığınızda hem o öğrencilerle de pratik yapabiliyorsunuz hem de farklı kültürlere dair önemli bilgiler öğrenebiliyorsunuz. Ben oradayken özellikle Japonlarla çok fazla zaman geçirmiştim. Hatta şu an bile onlarla sıklıkla sohbet ediyorum.

·       Malta, yalnızca dil öğrenmek isteyen öğrencilere kaliteli bir eğitim sunan bir ülke değil. Aynı zamanda hem tarihiyle hem güzellikleriyle hem de gezilecek yerleriyle büyüleyici de bir ülke. Bu sayede Malta’da iken hiç sıkılmamıştım. Hatta oradan dönerken çok üzülmüştüm. Bir kere ülkenin iklimi Akdeniz iklimi ve ülkede neredeyse 10 ay güneşli geçiyor. Plajları, dalış noktaları gerçekten muhteşem. Yalnızca deniz turizmi de yok. Köklü bir tarihe sahip olduğu için o kadar etkileyici tapınaklar, zengin müzeleri var ki.  Hatta ülkede çok sevilen filmlerin ve dizilerin platoları da var. Game of Thrones’un çekildiği yerleri görmek diziyi severek izlediğim için benim için büyüleyiciydi. Popeye Village de gişe rekorları kırmış Temel Reis filmi yapıldıktan sonra olduğu gibi korunan ve ziyaretçilerin uğrak noktası haline gelmiş eğlenceli bir film platosu. Gerçekten Malta’da dil öğrenmek bir ayrıcalık bence.

·       Ülkenin bir diğer güzel yanı da sürekli öğrenciler için aktiviteler düzenlemesi. Bu aktiviteler sayesinde Malta’da dil öğrenmeye giden kişiler kendileriyle ilgili yeni şeyler keşfedebiliyorlar. Ben oradayken yapılan etkinliklere, düzenlenen konserlere sürekli katılmıştım. Orada yaşadıklarım o kadar güzeldi ki bugün bile keyifle anıyorum.

·       Son olarak ülkenin tüm güzelliklerinin yanı sıra mutfağına da değinmek istiyorum. Akdeniz mutfağının esintilerini taşıyan Malta’nın mutfağı da inanılmaz. Ülkede hem aşina olduğumuz lezzetler hem de oldukça ilginç Malta’ya özgü ürünler ve tatlar var. Özellikle bademli tartlar enfes. Bizdeki Acıbadem’e benzeyen kurabiyelerini giderseniz mutlaka tadın. 

Yurt dışında dil eğitimi almak isteyenler için kendi deneyimimi anlattım. Siz de kaliteli bir eğitim almak ve keyifli zaman geçirmek için Malta’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Yakın zamanda duyduğum haberlere göre ülkeye gitmek için uzun süreli öğrenci vizesi almak da oldukça kolaylaştırılmış. Pasaportunuzu ve evraklarınızı göndermeniz yeterli oluyormuş.  Hem kendiniz için hem de ileride kariyerinizde daha başarılı olmak için siz de Malta’daki dil okullarının sunduğu fırsatları inceleyebilir ve tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Paylaş: