• Polonya’da Sınav Şartı Olmadan İstediğiniz Bölümü Okuyun

Hayalinizdeki mesleğe ulaşma şansınız çok uzak değil.  Bu yıl üniversiteye girme şansınız devam ediyor

Polonya’da sınav şartı olmadan ekonomik fiyatlarla istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz

İstediğiniz bölümü okuma şansızı hala kaçırmadınız. Avrupa Birliği üyesi Polonya’da ekonomik fiyatlarla, kaliteli üniversitelerde eğitim imkânı var; üstelik eğitim süresince ve eğitim sonrası Polonya ve AB’de çalışma izni avantajıyla.

Polonya’da üniversite okuyabilmek için lise mezunu olmanız yeterli ve üniversite sınavı şartı da yok. YÖK tarafından tanınan bu okullardan mezun olduğunuzda Türkiye’de diploma denkliğinizi de alabiliyorsunuz.

Türkiye’den birçok öğrencinin üniversite eğitimi için tercih ettiği ve çok sevdiği Polonya, eğitim-yaşam maliyetlerinin ve kabul şartlarının diğer ülkelere göre çok cazip olduğu bir ülkedir. Dünyanın en kaliteli 1000 üniversite arasında Polonya’dan çok sayıda üniversite mevcuttur.

Polonya’da üniversite eğitiminin avantajları

1)     Bölüm seçeneği: Tıp’tan, diş hekimliğine, eczacılıktan, mühendisliklere, gemi kaptanlığından, mimarlığa, hukuk bölümünden, psikolojiye kadar sayısız bölümde okuma imkânı.

2)     İngilizce Eğitim: Neredeyse her bölümde İngilizce veya Lehçe eğitim İmkânı.

3)     Eğitim süresi: Polonya’da üniversite eğitimi çoğu bölümde 3 yıl sürmektedir.

4)     Çalışma izni: Eğitim süresince ve eğitim sonrası çalışma izni.

5)     YÖK Denkliği: Mezun olduğunuzda YÖK’e başvurarak diploma denkliği alabilme imkânı.

6)     Uygun eğitim ve yaşam maliyeti: Polonya’da yıllık eğitim maliyetleri ortalama 2000-4000 Euro, yaşam maliyetleri ise konaklama dahil 400-500 Euro aralığındadır.

  • Paylaş: