Yurt dışında eğitim alacak öğrenciler okul kayıtlarını yaptırdıktan ve kabul belgelerini aldıktan sonra okul ücretini ödeyerek ilgili konsolosluklara vize başvurusu yapmak durumundadırlar. Yeşil pasaporta sahip öğrenciler okul başvurularını yine ATLAS aracılığı ile yapıp, okul ücretini ödedikten sonra 3 aya kadar (90) herhangi bir SHENGEN ülkesinde vize almadan eğitim alabilir.

 Konsolosluk görevlileri belli kriterler çerçevesinde başvurunuzu değerlendirecektir. Ülkenizle olan sosyal ve ekonomik bağlarınızın kuvvetliliğini isbat etmeli, yurt dışına ne amaçla gitmek istediğiniz konusunda ikna edici belgeler sunmalısınız. ATLAS Yurt Dışı Eğitim Danışmanları, uzun yılların verdiği tecrübe ile vize alıp alamayacağınız, eğer mevcut şartlarınızla vize alamayacak durumdaysanız yerine getirmeniz gereken koşullar ile ilgili size detaylı bilgi verecektir.

Vize başvuruları ciddi bir ön hazırlık gerektirmektedir. Konsoloslukların vize prosedürlerinde sık sık değişiklikler olmakta, yeni uygulamalar devreye girmektedir. Bu nedenle öğrencilere bu konuda profesyonel yardım almalarını tavsiye ederiz. ATLAS Yurt Dışı Eğitim Danışmalığı olarak öğrencilerimize, vize evraklarının tam ve eksiksiz hazırlanması, vize formlarının doldurulması ve vize görüşmelerine hazırlanılması konularında da ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Değerli arkadaşlar bugüne kadar edinmiş olduğumuz tecrübeyle sizlere önemle şu uyarıyı yapmak isteriz; vize başvurularındaki ilk başvuru dosyanızın eksiksiz ve sizin senaryonuza uygun hazırlanmış olması vize almanızı kolaylaştıracaktır. İlk başvuruda red alıp tavsiye üzerine bize gelen arkadaşların 2. veya 3. başvurularında vizelerini aldığımız çok arkadaş vardır. Ancak bunların durumlarını incelediğimizde hazırlanan vize dosyalarının eksik veya başvuru statülerini yansıtmadığından kaynaklandığını gördük. Diğer önemli bir nokta ise ilk başvuruda alınan vize reddi sonraki başvuruları zorlaştırmaktadır, bunun sebebi ise ilk başvuruda yaptığınız bütün yazılı ve sözlü beyanlar sizin vize dosyanızda muhafaza edilmekte ve her başvurunuzda bu dosya karşınıza çıkmaktadır.

Burada yapmış olacağınız yanlış bir beyan sonraki başvurularınızda sizi bağlayıcı olacaktır. Temel olarak konsoloslukların görmek istediği, eğitim ve parasal durumunuzun sizi destekleyici olması kadar dürüst ve doğru beyanda bulunmanızdır. İşte bu nedenle ilk başvuruda hangi beyanda bulundu iseniz onun üzerinden devam etmek zorundasınız. Bütün bunları dikkate alarak size tavsiyemiz başvurularınızı sektörün uzman kuruluşu Atlas  a danışmadan yapmayınız.

Detaylı bilgiler için; dilek@atlasedu.com , gulsah@atlasedu.comcan@atlasedu.com

 KONSOLOSLUK ADRES VE İRTİBAT DETAYLARI:

MALTA: İstiklal Cd. Korsan Çıkmazı Akdeniz Apt. Kat : 2 Beyoglu - Istanbul

Tel : 0 212 244 28 95 - Fax : 0 212 293 35 14

ISPANYA: Karanfil Araligi Sok. N.º 16. 1 Levent.34330. Beşiktaş - Istanbul

Tel 270 74 10/ 14 270 24 65 - Fax: (90 212)270 74 84

ALMANYA: Inönü Cad. No:16-18, 34437 Gümüşsuyu – Istanbul

Tel: 0 212 334 61 00 - Fax: 0 212 249 99 20

ITALYA: Cumhuriyet Cad. No:123 Giris Kati Hariye - Istanbul

FRANSA: Şht Muhtar Mh. Istiklal Caddesi No:8 Istanbul

Tel: 0212 292 4810

  • Paylaş: