Work and Travel bilindiği üzere çalışma ve gezme programıdır. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca seyahat planları yapıp Amerika’daki ünlü mekanları gezme planları yaparlar.  Amerika’daki gezi planınızı çalıştığınız bölgeye göre yapmanız daha avantajlı olacaktır.  3-3.5 aylık çalışma periyodundan sonra ortalama 15-20 günlük bir seyahat planı yeterli olacaktır. Ayrıca seyahat planınızı ucuz şartlarda tamamlamak isterseniz çok uygun fiyatlarla turlara katılabilir ve birçok ünlü mekanları ziyaret edebilirsiniz. Seyahat planınızı 20-25 gün öncesinden planlarsanız daha ucuza seyahat etme fırsatı bulursunuz.

Work and Travel programının çalışma sürecinde biriktireceğiniz para ve gezi planlamanız size daha rahat bir gezme imkanı sunacaktır. Gezeceğiniz bölgenin spor, sanat ve eğlence alanında zengin bir yer olması seyahatinizde daha fazla eğlenme imkanı sunacaktır. Örneğin Amerikan Futbolu ve basketbol maçlarını izleyebilir, sanat ve galeri merkezlerini gezebilir ve ünlü festivallere katılabilirsiniz. Her eyaletin pahalılık oranı farklı olduğundan gitmeden önce gideceğiniz eyalet ve şehirler hakkında bilgi sahibi olmanız yararlı olacaktır. Birleşik Devletleri doğu ve batı yakası olarak ayıracak olursak, doğu ve batı yakasında görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Bunlara örnek verecek olursak ; 

Doğu yakası


unsplash-logoSteve Richey

NY, New York

NYC’nin planlı sokak ve caddeleri içinde gezebilir, birçok mutfaktan örnekler sunan restoranlarında yemek yiyebilir, halk kütüphanesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca çok gelişmiş olan metro ağı ile hemen hemen her bölgeye kısa sürede ve ucuza gidebilirsiniz. New York City'deki gezinizde taksi kullanmamanızı tavsiye ederiz, zira taksi ücretleri oldukça yüksektir. Gezi listenizin başına kentin kalbi sayılan Times Meydanı’nı koyabilirsiniz. Alışveriş tutkunları için Soho ve 5.Cadde, sanat tutkunları ise Solomon R. Guggenheim ve Metropolitan Sanat müzeleri görülmesi gereken yerlerin başında gelecektir. Kentin  gelişmesinde de önemli katkıları bulunan toplulukların yaşayış ve kültürlerini yaşattıkları Chinatown ve Little Italy bölgelerini ziyaret edebilir ve sanki başka bir ülkedeymişsiniz hissiyatına kapılabilirsiniz. Şehrin karmaşası ve yoğunluğundan uzaklaşmak istediğinizde Central Park’ta sanki şehirden uzaktaymış gibi vakit geçirebilir ve dinlenme imkanı bulabilirsiniz. Şehrin en uzun binalarından olan Empire State Binasına çıkıp New York City’nin eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Brooklyn ve Manhattan köprülerinde fotoğraf çekinmeyi unutmamanız gerekir. Özgürlük Anıtı’na feribot seferleriyle gün boyu ulaşım imkanı bulabilirsiniz. 

FL, Miami 

Florida eyaletinin 2.büyük şehri olan Miami çok kültürlü bir şehirdir. Nüfusunun %65’i İspanyolca konuşmaktadır. Tam bir tatil fırsatı sunan Miami’de South Beach, Downtown, Design District, Wynwood, Brickell ve Coconut Grove gezilecek yerlerin başında bulunur. 

IL, Chicago

Sokak ve caddeleri bir sanat galerisini andıran modern ve düzenli şehir olan Chicago’da gezip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Gezilecek noktaların birçoğu birbirine yakın olmakla birlikte bazı bölgeleri ise banliyö kısmında yer almaktadır. Şehrin sembollerinden olan ve görülmesi gereken yerlerin başında bulunan Willis Kulesi 440 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek gökdelenlerinden biridir. Navy Pear, Michigan Gölü kıyısındaki sahil boyunca eğlence merkezlerinin bulunduğu huzurlu bir mekandır ve içinde Shakespeare Tiyatrosu, Vitray Windows Smith Müzesini barındırır. Şehrin merkezi kabul edilen Downtown bölgesi şehrin simgesi kabul edilen gökdelenlerin bulunduğu bir iş merkezidir. Ayrıca Randolph Street dünyaca ünlü tiyatroların yer aldığı caddenin adıdır. Downtown bölgesinin ortasından geçen Chicago Nehri şehre ayrı bir güzellik katmaktadır. Bunların yanı sıra önemli ibadethanelerden olan Chicago Katedrali, Picasso Heykeli ve Dört Mevsim Mozaiği şehrin simgelerindendir. 

Washington D.C.

Washington D.C.  Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentidir ve tam bir müzeler şehridir. Ayrıca ünlü restoranları, tiyatroları, stadyumları ve galeri merkezleri ile şehrin popülerliği üst düzeydedir. Şehrin sokaklarında gezerken hemen hemen her noktada bir müzeyle karşılaşırsınız, ayrıca müzelerin birçoğu ücretiz. Uzun bisiklet yollarıyla bisiklet sürmenin tadını çıkarabilir ve şehrin birçok yerinde bulunan parklarda dinlenebilir, kitap okuyabilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Şehrin simgelerinden olan Beyaz Saray, Kongre Binası, Lincoln Anıtı ve Anıt Parkları ile başkent Washington D.C. görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

 NY - Niagara Şelaleleri

Niagara Şelaleleri Kuzey Amerika’da bulunur ve Birleşik Devletler ile Kanada sınırındadır. Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olan Niagara tam bir doğa harikasıdır. Bu bölgede gezilecek yerler dendiği zaman akla ilk olarak şelaleler bölgesi gelmektedir fakat bölgede görülmesi gereken yerler bununla sınırlı değildir. Floral Showhouse, Rainbow Köprüsü, Laura Secord Homestead ve Konica Minolta Kulesi kesinlikle gezilmesi gereken yerlerdendir. 

 MA, Boston

Amerika’nın üniversite şehri diyebileceğimiz Boston dünyanın en önemli üniversitelerinin yer aldığı bir şehirdir (Harvard, MIT). Bölgede birçok kolej ve üniversite bulunmaktadır ve bunların bir çoğu ziyarete açıktır ve gitmeniz tavsiye edilir. Şehrin kültürel özelliklerinden birisi de kahvedir. Oldukça fazla çeşitte kahve ve konsept bulma imkanınız vardır. Amerikan tarihinde önemli rol oynayan bu şehir politik, ticari, dini ve eğitim merkezi haline gelmiştir. Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Prudential Kulesi şehrin önemli simgelerindendir. Boston toplu taşımanın gelişmiş olduğu şehirlerden birisidir ve gezilerinizde toplu taşımadan faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Batı Yakası


unsplash-logoBilly Huynh

Özellikle California ve çevresi Amerika'nın gezilecek en güzel yerlerinden birisi. İklimi, film endüstrisi, çılgın eğlenceleri, okyanus manzaraları, bulutların gökyüzüne çizdiği resimler ve daha nice güzellikler var burada.

San Francisco 

Biraz New York biraz da Los Angeles havasında bir şehir havasında olan San Francisco’da hızlı ve yavaş yaşam bir arada.  Restoran, kafe ve marketlerde organik ürünlerin kullanılmasına dikkat ediliyor. Ayrıca çok fazla yokuşlu bir şehir olmasına rağmen yürüyerek gezilebilecek bir şehirdir. Şehrin her köşesi görülmeye değer. Şehrin sokaklarında gezerken karşınıza birbirinden ilginç evler çıkması olasıdır. Şehirde Corona Hegihts Park’tan eşsiz şehir manzarasını izleyebilir, Haight Street’de gezebilir ve ihtişamlı Golden Gate Köprüsü yanında fotoğraf çekinebilirsiniz. 

Los Angeles 

Nam-ı diğer Melekler Şehri, Batı yakasının en kalabalık sahil şehirlerinden birisi. Neredeyse kış mevsimi yaşamayan bu şehirde gece ve gündüz şehrin hızı her daim yüksektir. Dünya sinema sektörünün de kalbi olan bu şehir. Santa Monica, Pasifik Okyanusu sahilinde yer alan muhteşem bir bölge. Bunun yanında ünlü Venice Beach ve Malibu Beach , Los Angeles’ın en renkli plajlarındandır. Bu bölgelerde akşam üstü yürüyüşler yapıp manzaranın ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca seyrettiğimiz çoğu Hollywood yapımı filmlerin çekildiği Universal Studios’a gidip çocuklar gibi eğlenebilirsiniz, burayı görmeden Los Angeles’a veda etmeyin.  Aynı zamanda Holywood Walk of Fame’de yürümeyi, Griffith Observatory’den Hollywood yazısını fotoğraflamayı da unutmayın. 

Las Vegas 

Gecenin gündüzden daha çok sevildiği şehir Las Vegas. Burada yaşayanlar ve ziyaretçiler akşam olmasını dört gözle beklerler. Uçsuz bucaksız çöl ortasında eğlence merkezleri ve hızlı yaşamıyla adeta bir vaha gibi parlar Vegas. Her tarafında ünlü otellerin bulunduğu Vegas’ta Bellagio içindeki botanik bahçesi, Venedik Oteli ve Ceaser’s Palace içindeki Forum Shops mutlaka görülmesi gereken yerler. Ayrıca bir gecenizi Vegas’ın meşhur gösterilerinden birine ayırmalısınız. 

Grand Canyon Las Vegas’tan yaklaşık 4 saat uzaklıkta bir doğa harikası. Nefes kesici manzarasıyla ziyaretçileri büyüleyen bu harika kanyonda vaktiniz varsa bir gece konaklamanızı öneririz.

San Diego

San Diego okyanus kenarında olması, eşsiz gün batımlarını izleme olanağı sunması ve tema parkları ile oldukça turist çeken harika bir yerdir.  Old Town, Balboa Park, Embarcadero Heykelleri, Gas Lamp Quarter, Coronado ve eşsiz plajlarıyla San Diego ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

  • Paylaş: