• Yurt Dışı Uçuşlar Yeniden Başladı

THY iki ay aradan sonra ilk İngiltere seferini gerçekleştirdi.

Salgın nedeniyle askıya alınan uçuşlar yaklaşık iki aydan sonra yeniden başladı. Normalleşme adımları kapsamında İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı seferleri  ilk etapta belirli ülkeler için kademeli olarak yeniden açıldı.

Türk Hava Yolları 11 Haziran itibarı ile İngiltere, Almanya ve Hollanda’ya ilk seferlerini gerçekleştirildi. 15 Haziran’da ise 9 ülke ve 15 noktaya uçuşların açılması planlanıyor

İngiltere uçuşları ile ilgili ilk etapta Türk Havayolları’nın İstanbul Havalimanı-Londra Heathrow Havaalanı arasında günde 1 uçuş, Anadolu Jet’in ise Sabiha Gökçen-Londra Stansted arasında günde 1 uçuş yapacağı kaydedildi.  

Diğer önemli bir detay da İngiltere’ye girenlerin kalacakları adreslerinde 14 günlük karantina uygulaması. Ayrıca İngiltere’ye seyahat edecek yolcuların uçuştan önce kimlik ve kalacakları adres bilgilerini içeren bir form doldurmaları gerekiyor.

Yurt dışından Türkiye'ye girişlerde ise bir karantina uygulaması olmayacak sadece havaalanında yolcuların bilgileri alınıp, gerekli sağlık taramaları yapılacak.

Türk Hava Yolları, Havalimanına geliş ve check-in sürelerini de güncelledi. Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yurt dışı yolcularının uçuşlarından en az 4 saat önce terminale gelmelerini önerilmektedir. Check-in işlemlerinin dış hat uçuşlarından 75 dakika önce sona ermektedir.

 

Hazırlayan : Barış Kaplan

  • Paylaş: