Sektördeki kariyerine dil eğitimi almak için gittiği EF Oxford okulunda aktivite koordinatörü olarak başlayan ve şu an EF dil okulları acenteler müdürü olan Murat Ayvaz ile eğitim ve iş hayatı ile ilgili tecrübelerini bizlerle paylaştı.

"Tecrübelerim merdivenleri hızlı bir şekilde çıkmamı sağladı"

Sektördeki kariyerine dil eğitimi almak için gittiği EF Oxford okulunda aktivite koordinatörü olarak başlayan ve şu an EF dil okulları acenteler müdürü olan Murat Ayvaz ile eğitim ve iş hayatı ile ilgili tecrübelerini bizlerle paylaştı.

Bize biraz kendinizden ve işinizden bahseder misiniz?
1976 İstanbul doğumluyum. Çalışma hayatıma 1992’de Türk Ticaret Bankası’nda başladım. Bankanın çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra 1996’da askere gitmek için ayrıldım. 1998’de döndükten sonra yine banka bünyesinde bulunan Ticaret Sigorta A.Ş.`de “Acenteler ve Tahsilât Sorumlusu” olarak yeni görevime başladım. 8 yıllık kesintisiz çalışmadan sonra, İngilizce dil bilgimi ilerletip yabancı bir sigorta şirketine geçmeyi planlamıştım ve bu plan için EF Uluslararası Dil Okulları ile anlaşıp 2006 yılında 6 aylık bir eğitim almak üzere Oxford okuluna kaydımı yaptırdım. Bu dil eğitiminin tüm hayatımı değiştiren bir meslek seçimine sebep olacağını nereden bilebilirdim? 6 aylık eğitim aldıktan sonra EF Oxford okulunun Aktivite Koordinatörü oldum. İnanılmaz zevkli yeni bir kariyer başlangıcı oldu benim için. 2009 yılının yaz ayında İstanbul`a döndüm. Şu an EF Türkiye’de Acentalar Müdürü olarak görev yapıyorum. İşimi gerçekten çok seviyorum. EF kültürü almak, bu kültür altında çalışmak gerçekten inanılmaz bir haz...

Hangi okullarda, ne üzerine eğitim aldınız?
Özel Çavuşoğlu Koleji’nde ortaokulu bitirdim. Bakırköy Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Bankacılık bölümünde eğitim aldıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun oldum. Bunun yanında Türk Sigorta Enstitüsü Yangın ve Mühendislik Sigortaları konusunda 1 yıllık uzmanlık eğitimi aldım.

Yurtdışı tecrübeleriniz oldu mu?
EF’de eğitim almadan önce herhangi bir yurtdışı deneyimim yoktu; fakat bu kısa zamanda İngiltere, Malta, Tayland, İspanya ve Fransa’daki EF ofislerini ve okullarını görme şansım oldu. Sırada Amerika’da bulunan 12 okul var ve gerçekten heyecanlıyım bu gezi programı için...

İngilizcenizi nasıl geliştirdiniz?
Gerçekten akıcı bir İngilizce konuşmak istiyorsanız, yurtdışında vakit geçirmek şart! Dışarıda geçireceğiniz zaman, iki İngilizin arasındaki sohbetteki farklılıkları görmenize yardımcı olacaktır. Bir de arkadaş grubunuzu iyi seçerseniz çok keyifli bir ortam sizi bekliyor demektir.

Yurtdışında bulunduğunuz süre içinde sosyal hayatınız nasıldı?
Bu konuda çok şanslı olduğumu söyleyebilirim. Özellikle öğrencilik zamanımda yapmış olduğum aktiviteler, Aktivite Koordinatörlüğü işini almamda çok yararlı oldu. Hemen hemen tüm müzikallere gittim İngiltere’de. Londra’da vizyona giren dünya filmlerinin tüm gala gecelerine gidip kırmızı halıda yürüyen dünya starlarını görme şansına sahip oldum. Televizyondan seyrettiğiniz o muhteşem starlarla bulunmanın keyfi gerçekten anlatılmaz, yaşanır. Orjinali hiç bozulmamış, aksine devlet tarafından tüm saygınlığıyla korunan kalelerin ihtişamı içerisinde dolaşmak gerçekten yaşanması gereken bir deneyim...

Bu deneyimlerinizin kariyerinize nasıl bir etkisi oldu?
Merdivenleri hızlı bir şekilde çıkmamı sağladı diyebilirim. Ama inanın; bunu korumak için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyorum...

Sizce yurtdışında öğrenim görmenin sizde neden olduğu en büyük değişim, size kattığı şey ne oldu?
Dünya çapında bir arkadaş bağınız oluyor öncelikle. Bugün Türkiye’de üniversitede okurken edindiğiniz arkadaşlarınıza çat kapı nasıl gidebilecekseniz, şu an dünyada bu şekildeyim. Gittiğim ülkelerde okul arkadaşlarımla buluşmaya gayret gösteriyorum.

Yurtdışında eğitim almak isteyenlere tavsiyeleriniz neler?
Unutmayalım ki yurtdışında okumak hem zaman hem de imkan meselesi... Bu nedenle o ülkeye hangi amaçla gittiğimizi asla unutmamalıyız. Bunun en yararlı şekilde geçmesi, yine bizim elimizde. Haftanın belirli akşamları bir araya gelip Türk dizileri izleyen kitle arasında olmak yerine, politika ve siyaset gibi dünya meselelerini tartışacak yabancı arkadaş gruplarına katılmayı hedeflemeliyiz. Eğitim firmalarının danışmanlarından sınırsız yardımı alıp, kendimizi ona göre psikolojik olarak hazırlamalıyız.

  • Paylaş: