Avustralya'ya gitmeden önce iyi araştırın,profesyonel yardım almaktan korkmayın

Atlas Danışmanlarından Özge Camcıoğlu, Atlas'ın temsilcisi olduğu dil okulu ve üniversiteleri görmek ve programlar hakkında detaylı bilgi edinmek için Avustralya'daydı. Brisbane, Sydney ve Melbourneda ki 13 okulu inceledi. Ona Avustralya ya gitmeyi düşünen öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini sorduk.

Neden Avustralya ya gittiniz?
Okulları yerinde görmek ve imkanları hakkında bilgi almak Avustralya da eğitim düşünen öğrencilere danışmanlık hizmeti verdiğimiz sırada çok daha donanımlı olmamızı sağlıyor.

Brisbane, Sydney ve Melbourne da hangi okulları ziyaret ettiniz?
Ziyaret ettiğim okullar arasında, Shafston International College, LSI, Sarina Russo Schools, Macquarie Üniversitesi, ICMS, Embassy CES, The Hotel School, SELC, RMIT Üniversitesi, Kangan Batman TAFE, Deakin Üniversitesi, Holmesglen Institute of TAFE, Melbourne Üniversitesi yer alıyor.

Ne gibi programlar var bu okullarda?
Dil okulların programları benzerlik göstermekle beraber fiyat açısından birbirlerinden farklı. Fiyatlar eğitim kalitesi ve okulların olanaklarıyla doğru orantılı olarak değişiyor. Üniversitelerde ise durum biraz daha farklı. Öğrenci kabul koşulları üniversiteler arasında farklılık gösteriyor.

Avustralya da konaklama seçenekleri neler?
Aile yanı yada yurt konaklaması seçeneklerini okullar sunuyor. Bunların fiyatları şartlarına göre haftada 200-250 Avustralya doları civarında. Ayrıca öğrenciler kendi imkanlarıyla konaklama ayarlayabiliyorlar. Bu durumda konaklama fiyatları haftada 100-300 Avustralya Doları arası olacaktır. Sydney ofisimizde de konaklama ayarlama hizmeti olması öğrenciler için bir avantaj.

Avustralya da eğitim görmeyi düşünen öğrencilere ne tavsiye edersiniz?
Öğrencilere öncelikli tavsiyem, mümkün olduğunca çok araştırma yapmaları. Gidecekleri bölgenin yaşam şartları ve okul alternatiflerini iyi değerlendirsinler. Bunun için profesyonel yardım almaktan kaçınmasınlar. Sosyal ortamlara girmekten çekinmemeleri gerekir ki bu dil öğrenmenin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Derslerine devam etmenin, düzenli çalışmanın yanı sıra, İngilizcelerini pratik edebilecekleri ortamlarda bulunmaları, dil eğitimlerinden en yüksek oranda faydalanmalarını sağlar.

Kendi ülkelerinden ve kültürlerinden çok farklı bir ortama girdikleri için başta yabancılık çekeceklerdir. Bu onların motivasyonunu bozmasın. Çünkü sadece onların başına gelmiyor. Herkes farklı bir ülkede kendisini kısa bir süre de olsa yabancı ve yalnız hisseder. Bunun geçici bir süre için olduğunu bilerek oraya geliş amaçlarını sürekli akıllarında tutmalarını ve bu doğrultuda hareket etmelerini tavsiye ederim.

  • Paylaş: