ingilizce öğretmenleri için kaynak site arayışına son verecek yepyeni bir internet sitesi, ingilizcepedia okulların açılmasıyla yayın hayatına girdi. Hepsi alanlarında tecrübeli genç ve dinamik ingilizce öğretmenlerinden oluşan kadrosuyla ülkemiz ingilizce eğitimi için büyük katkılarda bulunmayı hedefliyorlar. 

İngilizce öğretmenleri için kaynak site ingilizcepedia

İngilizcepedia internet sitesinin kurucusu Mahir Barut sitenin kuruluş amacını ve hikayesini şu şekilde anlatıyor:  ingilizce öğretmenliğimin 6. Yılının ortalarında en çok karşılaştığım yanlış algılar; bizim Türkler olarak ingilizce öğrenmede başarısız olduğumuz ve ingilizce öğretmenlerimizin bu konu da yetersiz oluluşuydu.” Beni oldukça çok rahatsız etmeye başlamıştı. Ancak öğretmenlik hayatımca boyunca yaşadığım tecrübeler, bana bunun aslında doğru olmadığını öğretti. Bizler aslında farklı bir dil grubunda bulunduğumuz için dil eğitimine bakış açımızın değişmesi gerektiğini anlamam da fazla uzun sürmedi. Bizim öğrencilerimiz örneğin isim-fiil yapısı gibi kavramları ancak ortaokulda son sınıflara doğru görmekteydi. Oysa ki bizim ingilizcede isim fiil yapısını ilk kez ilkokul 4. Sınıfta “I like swimming” yapısıyla çoktan öğrencilerimize öğretmeye başlamıştık ya da çalışıyorduk. Türkçe ve ingilizce eğitim müfredatındaki bu farklılıkları keşfetmemle öğrencilerim için dil yapılarındaki farklılıkları da anlayabilecekleri özel tablolar ve örnekler oluşturmaya başlamam tabiki bir oldu. Daha sonra, hazırlamış olduğumuz örnekler ve ders sunumları beğenildikçe, bunları diğer öğrenciler ve öğretmenlerle de paylaşmamız gerektiği tavsiyelerini almaya başladık.  Böylece tüm ingilizce öğretmenleri için kaynak site olabilecek bir platformun, yani ingilizcepedia internet sitesinin kuruluş temelleri de atılmaya başlandı. Peki, sitemizde neler yapıyoruz ve neler hedefliyoruz?

İngilizce konu anlatımları ve testleri

İngilizcepedia internet sitesinde; ortaokul 5. Sınıf ingilizce konu anlatımları, 6. Sınıf ingilizce konu anlatımları, 7. Sınıf ingilizce konu anlatımları ve 8. Sınıf ingilizce konu anlatımları Sitemizde ingilizce konu anlatımı derslerimiz ile MEB müfredatına göre tüm grammar konuları, ünite kelimeleri ve her ünite için online 2 adet ingilizce kazanım testleri bulunmaktadır. Tabiki tüm bunlara erişim tamamen ücretsiz ve üyeliksizdir. 

Web sitesinde yine; özellikle lise dil sınıfları için kaynak olabilecek tüm düzeylerde ingilizce grammar konu anlatımları hazırlanmaya başlamış ve kısa bir süre içinde tamamlanacaktır. 

İngilizcepedia grammar index

ingilizce öğretmenleri için kaynak site olarak kurulan ingilizcepedia olarak, grammar alanında da çok zengin bir platform sunuluyor. Amacımız sıradan bir grammar konu anlatımı oluşturmanın çok ötesinde olacaktır. Bizim asıl amacımız her bir konu için, sadece öğrencilerin ve öğretmenlerin değil aynı zamanda eğitim kurumları ve yayın evlerinin de yararlanabileceği binlerce Türkçe açıklamalı örnek cümleden oluşan çok büyük bir kaynak platformu oluşturmaktır. Bunun için tüm gücümüzle hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğer siz de ingilizce eğitim içerikleri ya da özgün makaleler yazıyorsanız, bize destek olmak için, bizimle facebook sayfamızdan ya da internet sitemizin iletişim sayfasından iletişime geçebilir ya da ingilizce öğretmeni arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz.

  • Paylaş: