• Sınav Merkezleri Açılıyor

İngilizce seviyenizi belirleyin yurt dışında akademik hedeflerinizi ertelemeyin

Koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında İngilizce seviyenizi belirleyip yükseköğretim kurumlarına girmeniz için düzenlenen uluslararası geçerliliği olan İngilizce dil yeterlilik sınavları da belirsiz bir süre ertelenmişti ve sınırlı olarak fiziksel ortamdan online ortama taşınmıştı.

Ülkemizde ve dünyada salgının kontrol altına alınmaya başlamasıyla birçok alanda normalleşme sürecine adım adım geçilirken IELTS, PTE Academic, TOEFL gibi önde gelen sınavlar da normal işleyişlerine dönüyor.

Sınav merkezleri hükümetin açıkladığı önlemlerle hijyen kurallarına dikkat edilerek yeniden sınavlara ev sahipliği yapacak. Sınav merkezlerini düzenlemelere uygun hale getiren British Council, 20 Mayıs’tan itibaren Türkiye’deki sınav merkezlerinde bilgisayar tabanlı IELTS testlerini başlatıyor. Şu anda sınırlı sayıda IELTS test oturumu gerçekleştirileceğinden bekleme listelerindeki adaylara öncelik tanınıyor.

Pearson ise ilk aşamada dünyada 20 merkezde yapılacak olan ve Birleşik Krallık‘ta çalışmak, yaşamak ya da okumak isteyen öğrencilerin girdiği PTE UKVI ve PTE Home sınavlarını İstanbul'da veriyor ve Haziran ayı içinde de ikinci test merkezinde adaylar UKVI testlerini alabilecekler.

ETS ise TOEFL sınavını online ortamda sunmaya devam ediyor ve yakın zamanda yine sınav merkezlerinde sunmaya başlayacak. TOEFL sınavına halk sağlığı endişeleri nedeniyle bir sınav merkezinde giremeyen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ETS geçici olarak TOEFL iBT Özel Home Edition sınavını sunmaktadır. Bu sınavı evinizden online olarak alabilirsiniz.

Aşağıdaki linklerden Sınav test merkezlerine, ücretlerine ve sınav tarihlerine ulaşabilirsiniz.

ETS TOEFL

TOEFL iBT® Special Home Edition

British Council IELTS

IDP IELTS

PTE ACADEMIC

PTE UKVI ve PTE Home 

 

 Detaylı bilgi için Atlas Danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Paylaş: