• Swansea University & Navitas Ortak Üniversite Yatay Geçiş
  • Swansea University & Navitas Ortak Üniversite Yatay Geçiş


Program hakkında;

Swansea Üniversitesi’nin Navitas isimli eğitim vasıtası ile Türkiye’de işletme fakütesi öğrencilerine sunduğu bir yatay geçiş programını uygulamaya koymuştur. Bu program sayesinde Türkiye’de eğitim gören İşletme Bölümü öğrencileri,1.senelerini kendi okullarında tamamladıktan sonra İngiltere’deki Swansea Üniversitesi’ne yatay geçiş ile geçebilirler ve üzerine 2 sene daha öğretim görerek okulu orada tamamlayıp Swansea Üniversite’sinden diploma alabilirler.

Navitas Hakkında; 

Navitas grubu dünya çapında eğitim alanında çalışan ve 31 ülkeden 120 farklı öğretim kurumuna ve 80,000’in üzerinde öğrenciye hizmet sağlayan bir kuruluştur. Normal şartlar altında genellikle İngiltere Üniversiteleri dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı öğrencilere 1 yıl hazırlık ve üzerine 3 yıl lisans eğitimi seçeneğini şart koşmaktadır. Ancak Navitas Şirketinin temin ettiği güvence altında lisansının birinci yılını Türkiye’de bitirmiş İşletme Fakültesi öğrencilerini Swansea Üniversitesi direkt olarak 3 yıllık işletme lisans programının 2. yılına yerleştirecektir.Bu sayede bir çok öğrenci için zorunlu olan 1 yıllık Foundation programından ve üniversitelerin 1.yılından muaf olup, direkt 2.yıldan eğitimlerine devam edebilecekler.Bu sayede 2 sene hem zaman hem de maddi açıdan büyük bir kazanç elde etmiş olacaklar.

Swansea Universitesi Hakkında;

Swansea Üniversitesi’nin açılışı 19 Temmuz 1920 yılında Kral V. George tarafından  yapılmıştır. İşletme Fakültesi Swansea bölgesinin doğusunda yer alan deniz kenarında kurulu 65 akrelik Bay Kampüsü içerisinde yer alır. Doğrudan plaja çıkışı olan sayılı üniversitelerden birisidir

Swansea Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi İngiltere’nin en iyi İşletme Fakülteleri arasında ilk 30’da yer almaktadır. Öğrenci memnuniyeti açısından ilk 8’de yer aldığı gibi aynı zamanda öğrencilerine iyi bir yaşam kalitesi sağlayabilmesi anlamında ilk 10 üniversite içerisindedir. Ayrıca mezun iş bulma oranı %93 gibi çarpıcı bir orana sahiptir.

K Denklik İmkanı;

Ayrıca Swansea University dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de yer aldığı için YÖK tarafından da tanınmaktadır ve bu üniversiteden mezun öğrencilere denklik imkanı sunmaktadır. 


Detaylı bilgi için size en yakın ATLAS ofisine gelebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.


  • Paylaş: