• İngiltere Vize İşlemleri ve Vize Ücreti

İngiltere vizesi hakkında güncel bilgilerden bahsetmek gerekirse, İngilizce dil öğrencileri için 11 aya kadar olan eğitimleri için öğrenci ziyaretçi vizesine başvurabilirler (eSVV veya SVV). İngiltere' de İngilizce Dil kursları dışındaki programlar 6 aydan kısa süreli ise yine öğrenci ziyaretçi vizesine 6 ayda fazla süreli kurslara katılmak isteyen öğrencilerin genel öğrenci vizesine  (Tier 4) kapsamında başvuru yapmaları gerekmektedir.

Öğrenci Ziyaretçi vizesi içni detaylar web adresinde bulunabilir ya da bilgi istek formu doldurarak danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Öğrenci Ziyaretçi vizesi öğrencilerin çalışmalarına, bakmakla yükümlü oldukları kişileri getirmelerine veya kalış sürelerini uzatmalarına izin vermez. 

Öğrenci ziyaretçi vize kategorisi, İngiltere yi ziyaret ederken, aynı zamanda kısa bir eğitime katılmak isteyenler için - örneğin bir beginner İngilizce dil kursu veya iş ile ilgili bir eğitim kursu - tasarlanmıştır. Bir İngiltere ziyareti sırasında ancak, Öğrenci Ziyaretçi olarak başvurursanız veya Çocuk Ziyaretçi olarak 18 yaşın altında iseniz eğitim görebilirsiniz. Bir öğrenci ziyaretçinin 6 aydan fazla kalma izni yoktur ve İngiltere de iken kalışınızı tam zamanlı eğitim veya yeni bir kursa uzatmanız mümkün olmayacaktır. Daha da önemlisi, bir öğrenci ziyaretçi olarak, yarı zamanlı çalışamayacak veya bir iş deneyimi veya işe yerleştirilmeniz mümkün olmayacaktır.

Bir öğrenci ziyaretçi olarak genel ziyaretçi kurallarının başlıca gerekliliklerini karşıladığınızı göstermeniz gerekecektir ve aşağıdaki gereklilikleri karşılayan bir eğitim kurumundaki bir eğitim programına kabul edilmiş olduğunuzu kanıtlayabilmeniz gerekmektedir. Eğitim almayı amaçladığınız kuruluş şunlardan birisi olmalıdır:

  • Puana-dayalı sistem Kademe 4 için Sponsor Lisansına sahip olmalıdır, Detaylar>>
  • Veya İngiltere Sınır Ajansı onaylı bir akreditasyon organı tarafından akredite edilmiş olmalıdır. İngiltere Sınır Ajansı (Accreditation UK, BAC, ASIC ve ABLS) tarafından akredite edilmiş kuruluşların listeleri aşağıdaki web sitelerinde bulunabilir,Detaylar>>  
  • İngilizce dil okulları için bir akreditasyon hizmeti sunan bir İngiliz Konseyi programı; o İngiliz Akreditasyon Konseyi (BAC) - daha geniş bir kapsamdaki farklı eğitim kurumlarını ve onların eğitim programlarını içeren daha genel bir akreditasyon hizmeti sunmaktadır;
  • Uluslararası Kolejler Akreditasyon Birliği (ASIC) - bu da, daha geniş bir kapsamdaki farklı eğitim kurumlarını ve onların eğitim programlarını içeren daha genel bir akreditasyon hizmeti sunmaktadır; ve
  • Dil Hizmetleri Akreditasyon Organı (ABLS) - Çeşitli İngilizce dil hizmeti sağlayıcılarına akreditasyon hizmeti sunmaktadır.
  •  Veya İngiltere Sınır Ajansının yayınladığı kılavuzda belirtilen organlardan birisi tarafından teftiş edilmiş veya denetlenmiş olmalıdır. Veya, sadece programlarının bir kısmını İngiltere de sunan, kendi ulusal akreditasyonlarına sahip ve bir Birleşik Krallık derecesine eşdeğer seviyede programlar sunan bir yurtdışı Yüksek Öğretim Kurumu olmalıdır, Detaylar>>

Puana-dayalı sistem Kademe 4: (Genel) Öğrenci ve Çocuk Öğrenci vizesi Son güncelleme: 19 Nisan 2011 Kademe 4 (Genel) öğrenci kategorisi nedir? Kademe 4 (Genel) kategorisi, 16-sonrası eğitimleri için İngiltereye gelip kalmak isteyen yetişkin öğrenciler içindir. 16 veya 17 yaşındaysanız ve Ulusal Kualifikasyon Çerçevesi seviye 3 veya üzerinde bir eğitime katılmak istiyorsanız, bu kategoride Kademe 4 (Çocuk) kapsamında başvuruda bulunabilirsiniz - bunu onaylı eğitim sağlayıcınızla (‘Kademe 4 sponsor olarak bilinen) konuşmalı ve kararlaştırmalısınız. Ancak, yabancı dil olarak İngilizce eğitimi almak istiyorsanız, Kademe 4 (Genel) öğrenci olarak başvurmalısınız. Başvurunuzu yaparken tüm gerekli belgeleri sunmalısınız. Kanıt olarak yalnızca, bu bölümde listelenen belgeleri kabul edeceklerdir. Başvuru formunuzla birlikte doğru belgeleri sunmalısınız. Doğru belgeleri sunmazsanız, sizinle irtibata geçmeyecekler ve başvurunuzu geri çevirebileceklerdir.


Öğrenciliğe Kabul Teyidi almanız için kullanılan kanıtlar

Puana-dayalı sistem Kademe 4 (Genel) kapsamında 30 puan kazanmanız için delil olarak göndermeniz gerekmektedir.

Geçerli bir öğrenciliğe kabul teyidi (CAS) almakla 30 puan kaydedeceksiniz. Başvurduğunuzda şunu yapmalısınız: başvuru formunuza CAS referans numaranızı yazmalısınız - Kademe 4 sponsorunuz referans numarasını size verecektir; ve CAS ı elde etmek için kullandığınız belgeleri göndermelisiniz.

Öğrenciliğe Kabul Teyidi (CAS) Nedir?

CAS, bir İngiltere Sınır Ajansı lisanslı sponsor tarafından, bir başvuru sahibini İngilterede ki kurslarından birisine katılması için kabul etmiş olduklarını göstermek üzere oluşturulmuş bir elektronik belgedir. Kademe 4 kapsamında, bir başvurunun yapılabilmesi için başvuru sahibinin bir CAS ı olması gerekmektedir. CAS, başvuru sahibinin devam etmek istediği program için sponsordan resmi, koşulsuz bir teklif almış olduğunu kanıtlamalıdır. Başvuru sahibi, başvuru formundaki uygun alana, benzersiz on dört haneli CAS referans numarasını yazmalıdır.

CAS, başvuru tarihinden 6 aydan daha eski olmamalıdır, aksi tarihte süresi sona erer. Geçerli bir CAS a sahip olmak giriş müsaadesini garanti etmeyecektir çünkü başvuru sahibinin yine de bu kategoriye ilişkin tüm Göçmenlik Kurallarını karşıladığını kanıtlaması gerekecektir. Farklı lisanslı sponsorlardan birçok CAS edinebilirsiniz ancak sadece seçtiğiniz kuruluşun verdiği CAS ile vize başvurusunda bulunmalısınız. Başvurunuz yapıldığında diğerleri otomatik olarak hükümsüz kılınacaktır. Yeni onaylı İngilizce dil testleri listesi Puana-dayalı sistem Kademe 1, 2 ve 4 kapsamındaki başvurular ve eşler ve partnerlerin başvuruları için yeni bir İngilizce dil testleri listesini uygulamaya geçirdik. Bu yeni liste İngilizce dil hizmeti sağlayıcılarının tüm mevcut listelerinin yerine geçmektedir, Detaylar>>

Geçim giderleri ve eğitim ücretlerinizi karşılayacak paranın kanıtı

Puana-dayalı sistemimizdeki Kademe 4 (Genel) kapsamında bir yetişkin öğrenci olarak eğitim ücretlerinizi ve geçim giderlerinizi ödeyeceğiniz paranın kanıtı olarak bize hangi belgeleri gönderebilirsiniz? Eğitim ücretlerinizi ve geçim giderleriniz karşılamak üzere yeterli paranız olduğuna dair kanıt sunmanız durumunda 10 puan kaydedeceksiniz.

10 puan elde etmek için: Eğitim ücretlerinizin ve (uygun ise) kalacak yer ücretlerinin tamamını veya bir kısmını Kademe 4 sponsorunuza ödemiş olduğunuza dair kanıt göstermelisiniz; “Yeni bir kursa başlamak üzere başvuruyorsanız, kursun ilk yılının ücretlerini ödemek için yeterli paranız olduğunu göstermelisiniz (ya da, bir yıldan daha az sürüyorsa, tüm kurs için). Kursunuza daha önce başladıysanız ve bu kursa devam etmek için kalışınızı uzatmak üzere başvuruyorsanız, geçerli öğrenim yılının sonuna kadar; veya kursa bir sonraki öğrenim yılının başında devam edecekseniz, bir sonraki öğrenim yılı için, kurs ücretlerinizi ödemeye yetecek paranız olduğunu göstermelisiniz. ve/veya resmi bir finansal sponsorluk aldığınızı; ve/veya eğer varsa, kalan kurs ücretlerini ve geçim masraflarını karşılayacak yeterli paranız olduğunu göstermelisiniz.

Geçim masraflarınızı şu şekilde hesaplayın:

  • Eğitim zamanınızın yarısından fazlasını Londra içinde geçiriyorsanız, aylık 1000£; veya
  • Eğitim zamanınızın yarısından fazlasını Londra merkezi dışında geçiriyorsanız, aylık 800£.

Geçim giderinizi ve okul ücretinizi içeren bu toplam tutar, bitişi başvurunuzdan 1 aydan daha fazla eski olmayan ardışık 28 gün boyunca (bakiye kapanışında biten), kişisel banka hesabınızda veya ebeveyn(ler)inizin / yasal vasilerinizin banka hesabında tutulmalıdır

 PBS kapsamında dönem-öncesi (temel) eğitime katılabilir misiniz?

Evet, dönem-öncesi kursunuz, bir yoğun İngilizce dil kursuysa veya sizi İngiltere deki asıl eğitiminize hazırlayan başka bir programsa. Öğrenciliğe Kabul Teyidini aşağıdaki şartları sağlaması durumunda hem dönem-öncesi hem de asıl eğitiminizi kapsayacak şekilde kalışınız için izin verilebilir:

Vize için nasıl başvurabilirim?

VAF9 başvuru formuna kişisel bilgilerinizi doldurmalısınız.

Hangi ülkeden başvuru yaptığınıza bağlı olarak web adresinden bu formu doldurabilirsiniz.

Ayrıca, (Genel) Öğrenci için web adresindeki Ek 8 i veya (Çocuk) Öğrenci için web adresindeki Ek 9 u doldurmanız gerekecektir.

Bu belgeler sadece PDF olarak mevcuttur, elle doldurulmalı ve destekleyici belgelerinizle birlikte gönderilmelidir. Bir vize başvuru merkezi (VAC) aracılığıyla mı yoksa ülkenizdeki bir İngiliz elçiliği aracılığıyla mı başvurmanız gerektiğini görmek için web sayfasına bakın. 

Ayrıca şunlara ihtiyacınız olacak:

  • Pasaportunuz veya seyahat belgeniz;
  • Bu web sitesinde yayınlanan ücret. Bu ücretin geri iadesi yoktur, internet üzerinden Amerikan doları olarak ödenmektedir.
  • Biyometrik ayrıntılarınız;
  • Yeni bir pasaport boyutunda fotoğraf. Bunun için web adresindeki Fotoğraf kılavuzumuzda bulunan  talimatlara bakın. 
  • Göçmenlik Kurallarında belirtildiği gibi Kademe 4 Kılavuzunda belirlenmiş tüm belgeler. İlgili belgeleri sunmazsanız, başvurunuz muhtemelen reddedilecektir çünkü ilgili puanları vermemiz mümkün olmayacaktır.

İngiltere Vize Ücretleri ne kadar? 

İngiltere için vize ücreti için ilgili vize ve ücreti aşağıdaki tabloda yazmaktadır.

vize türü süresi ücreti
ingiltere öğrenci vizesi 6 Ay 130 USD
ingiltere öğrenci vizesi 11 Ay 248 USD
ingiltere öğrenci vizesi6 Ay130 USD
turist vizesi 2 yıl 467 USD
turist vizesi 5 yıl 849 USD
turist vizesi 10 yıl 1066 USD
Tier 4 (genel) öğrenci vizesi   465 USD


(Genel) Öğrenci ve (Çocuk) Öğrenci için yaş sınırları nelerdir?

Kademe 4 (Genel) Öğrenci, 16-sonrası eğitimleri için İngiltereye gelen kişiler içindir. Kademe 4 (Çocuk) Öğrenci, İngiltereye gelecek 4-17 yaş arası çocuklar içindir. 4-15 yaşları arasında olanlar ancak bağımsız ücretli okullarda eğitim görebilirler. 16-17 yaşlarında olup Ulusal Kalifikasyon Çerçevesi seviye 3 veya üzerindeki eğitim programlarında eğitim gören başvuru sahipleri, Kademe 4 (Genel) Öğrenci kategorisine veya Kademe 4 (Çocuk) Öğrenci kategorisine başvuru yapmayı seçebilirler. Avrupa Dilleri Ortak Referans Çerçevesi sınıflandırmasında B2 seviyesindeki İngilizce dil kurslarında eğitim gören 16 ve 17 yaşındakiler, Kademe 4 (Genel) Öğrenci kapsamında başvuru yapmalıdır. 18 yaşın altındaki başvuru sahipleri için, seyahatleri, karşılanmaları ve İngilteredeki bakımları için uygun düzenlemeler yapılmış olmalıdır.

  • Paylaş: