• Kanada'da Eğitim ve Çalışma İzni

Kanada'da eğitim sırasında ve eğitim sonrasında çalışma izinleriyle ilgili çok özel detaylar...


Türk öğrencilerin hem dil hem de akademik eğitimler için son yıllarda en çok tercih ettiği ülkelerin başında Kanada geliyor. Öğrencilere eğitim sırasında ve sonrasında sunulan çalışma izni ülkenin bu kadar tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birisi. 


Bizler de sizin için Kanada'da sunulan eğitim programlarına göre öğrencilere sunulan çalışma izinlerini derledik...


Kanada'da Dil Eğitimi

İngilizce ve Fransızca dil eğitimi için binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Kanada'da bu eğitim türü için çalışma izni bulunmuyor.


Kanada'da Özel Kolejlerde Sunulan Sertifika ve Diploma Programları

Kanada'da en uygun fiyatlı eğitimler için tercih edilen özel kolejlerde sunulan sertifika ve diploma programlarının içeriğinde co-op (staj) imkânı sunuluyorsa öğrencilerin eğitim sırasında haftada 20 saatlik çalışma izni oluyor. Ancak sertifika ve diploma programları içeriğinde herhangi bir staj yoksa o zaman çalışma izni sunulmaz. 


Özel kolejlerde tamamlanan programların ardından eğitim sonrası çalışma izni sunulmaz. Sadece Quebec eyaletinde Attastation of Certificate statülü program tamamlandığı takdirde en az eğitim süresi kadar olmak üzere eğitim sonrası tam zamanlı çalışma ve oturum izni verilir. 


Kanada Devlet Kolejlerinde Sunulan Sertifika ve Diploma Programları

Kanada'da kişileri profesyonel sektörlere en uygun şekilde hazırlayan eğitim kurumları olan devlet kolejleri ve politeknik üniversitelerde alınan sertifika, diploma ve lisans eğitimlerinde eğitim sırasında part-time haftada 20 saatlik, tatillerde ise tam zamanlık haftada 40 saatlik çalışma izni sunuluyor. Bu izinler hem 'undergraduate' hem de 'postgraduate' seviyesindeki eğitimler için geçerli.


Devlet kolejlerinin özellikle lisansüstü seviyesinde çok popüler olmasının en önemli sebeplerinin başında eğitim sonrası da sunulan çalışma izni geliyor. Devlet kolejleri ve politeknik üniversitelerde bitirilen eğitimler sonrası öğrencilere en az eğitim süreleri kadar olmak üzere toplamda da 3 yıldan fazla olmayacak şekilde tam zamanlı oturma ve çalışma izni sunuluyor.


Kanada'da Lisans, Master ve Doktora Eğitimleri

Dünyanın en prestijli üniversitelerine ev sahipliği yapan Kanada'da lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilere eğitim sırasında yarı zamanlı tatillerde ise tam zamanlı çalışma izni sunulur. 

Kolejlerde olduğu gibi lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini bitiren öğrencilere 3 yıla kadar olmak üzere tam zamanlı oturum ve çalışma iznine başvuru hakkı verilir. 

*Kanada'da hangi kolejlerin, üniversitelerin ve programların eğitim sonrası çalışma iznine sahip olduğuyla ilgili bütün detaylara eyalet eyalet Kanada resmi sitesi https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/prepare/designated-learning-institutions-list.html'den bakabilirsiniz.

  • Paylaş: