Atlas Danışmanı Sevilay Arısoy, North Alabama Üniversitesi'ni yazdı

Sevilay ARISOY

1830 yılında kurulan North Alabama Üniversitesi, Amerika'nın en eski üniversitelerinden biri. FBI suç raporlarına göre Amerika'nın en güvenli şehirlerinden biri olan Florence de, 130 hektarlık çok güzel bir kampüs içinde bulunuyor. Tennessee nehrinin kuzeyinde yer alan Florence, yaklaşık 140.000lik nüfusu ile bölgenin en büyük şehri.

North Alabama Üniversitesi, New York taki Central Park'ın da mimarı olan dünyaca ünlü Frederick Law Olmstead şirketi tarafından tasarlanmış, ayrıcalıklı bir kampüse sahip. Pahalı üniversite ve kolejleri aratmayacak birçok imkan burada ekonomik ücretle sunuluyor. Kampüsteki yürüyüş yolları, bahçeler ve heykel koleksiyonları öğrencilere huzurlu bir eğitim ortamı sağlıyor. Ayrıca az mevcutlu sınıfları, kampüs içi yurt imkanları, laboratuvarları, büyük kütüphanesi ve her türlü spor faaliyetlerine imkan sunan salonlarıyla öğrenciler için her şey düşünülmüş.

Şu anda üniversitede 5155 lisans,1080 yüksek lisans öğrencisi öğrenim görüyor. Bunların yüzde 8.5 i uluslararası öğrenci. Üniversite bünyesinde dil eğitimi almayı isteyen öğrenciler için tasarlanmış dil enstitüsü de okulun sağladığı önemli imkanlardan biri. Bu sayede isteyen öğrencilere akademik derslere de katılma fırsatı sunuluyor. Okulda uluslararası öğrencilere oryantasyon, ücretsiz havaalanı karşılaması, vize danışmanlığı, sağlık sigortası, alışveriş ve şehir gezileri, tanışma toplantıları ve staj gibi hizmetler veriliyor.

4 fakültesi bulunan ve 100 den fazla program seçeneği sunan North Alabama Üniversitesi'nde en popüler programlar işletme, iş idaresi, bilişim sistemleri, finans, radyo-televizyon ve sinema. Tüm dersler asistanlar tarafından değil, öğretim üyeleri tarafından veriliyor. Gerek lisans, gerekse yüksek lisans programlarına başvuruları okul başlangıç tarihlerinden en az 2 ay öncesinden yapmış olmak faydalı olacaktır. Başvuru esnasında ise lise ya da üniversite diploması, transkript, GMAT veya GRE skorları ve TOEFL sınav sonucu isteniyor. TOEFL için aranan skor lisans programları için 173, yüksek lisans programları için ise 213.

Üniversitenin bir özelliği de, Türkiye de mezunlar birliği olan tek yabancı üniversite olması. 175 üyesi bulunan bu dernek, mezunların iş bulmalarını ve yeni mezunların üniversite hakkında bilgi sahibi olmalarını kolaylaştırıyor. Program içerikleri, başvuru koşulları gibi konularda ayrıntılı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için Atlas ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

  • Paylaş: