• TOEFL ve IELTS Nedir Nasıl başvuru yapılır? [Detaylı Anlatım]

Toefl ve ielts bir birlerine bazı durumlarda alternatif olabilecek iki sınavdır ancak ikisinin de ortak özelliği ingilizce seviyesini dünya standartlarında belirlemek ve geçerli kılmaktır. Bu içeriğimizde bu iki sınava nasıl başvuru yapılacağını sizler için özetledik.

TOEFL:

Toefl sınavı,Türkiye genelinde her ay (yoğun dönemlerde ayda 2 defa) yapılan popüler sınavlardan birisidir.ETS isimli özel bir grup tarafından yapılan sınav için başvurular internet websitesi üzerinden bireysel olarak yapılmaktadır.

ETS TOEFL

Sınav test merkezlerine, ücretlerine ve sınav tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz

TOEFL IBT (Internet Base Test) başvurular genelde sınav tarihinden 1 ay öncesinden yapılması tavsiye olunmaktadır. Sınav tamamen bilgisayardan yapılmakta olup, konuşma, dinleme, yazma ve okuma kısımları da aynı şekilde bilgisayar ile yapılmaktadır.Sınav sonuçları yaklaşık 3 hafta sonunda internet üzerinden açıklanmaktadır.Arzu edildiği takdirde, sınav başvurusu esnasında seçeceğiniz özelliklerden, sınav sonuçlarınızın gönderilmesini istediğiniz okulları da belirtebiliyorsunuz.

TOEFL Test Ücreti:185 USD


IELTS:

Cambridge Universitenin düzenlediği sınav olan IELTS’i Türkiye’de British Council yada IDP organize etmektedir.Her iki kurumun yaptığı sınav’da uluslararası alanda geçerlidir.

IELTS’e başvurular da online sistem üzerinden yapılması gerekmektedir.

British Council IELTS

IDP IELTS

IELTS yazılı sınav olduğundan dolayı kağıt, kalem ve silgi kullanılmaktadır. Toefl’da olduğu gibi yazma, okuma, dinleme ve konuşma kısımlarından oluşmakta olup, konuşma insan ile yüz yüze yapılmaktadır. IELTS’in 3 farklı sınav çeşidi bulunmaktadır ve bu sınav çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Genel IELTS test: Bu test, akademik bir hedefi olmayan (genelde iş başvurularında kullanılan) bir testtir.

Akademik IELTS Test: Bu test İngiltere haricinde yurtdışında akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin tercih etmesi gereken test türüdür.

UKVI IELTS Test: Bu test şekli, İngiltere’de akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken testtir.

IELTS GENEL ve AKADEMİK Test ücreti:660 TL’dir

IELTS UKVI Test Ücreti:1260 TL’dir.

Aynı şekilde sınavlar genelde her ay farklı şehirlerde yapılmaktadır. Sınav tarihinden 1 ay öncesine kadar sınav başvurusu yapılması tavsiye olunur. Sınav gününden yaklaşık 3 hafta sonra internetten test sonuçları açıklanmakta, 4 hafta kadar sonra da orijinal test skorunuz kayıt esnasında belirttiğiniz adrese kargo ile gönderilmektedir.


Not: Belirtilen sınav ücretleri değişkenlik gösterebilmekte olup, güncel ücretleri ilgili web sayfalarından veya size en yakın ATLAS ofisinden öğrenmelisiniz.

  • Paylaş: