• Öğrencimiz Omer Oguz Tozkoparanın University of Western Sydneydeki Eğitimi

Türkiye’de Hangi okullarda öğrenim gördünüz?

Türkiyede Kocaeli Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldum.

Yurtdışında eğitime gitmeye nasıl karar verdiniz?

Yurt dışında yüksek lisans egitimi görmeye Kosifler Grup’ta yönetim ve organizasyon stajı yaparken karar verdim. Şirketteki üst düzey yöneticilerin paylaştığı tecrübe ve tavsiyeler sonucunda, kariyer planlamasında 10 sene içerisinde uluslararası bir şirkette üst düzey pir pozisyon da görev yapmanın temelinin yabancı dil seviyesi, yurt dışında yapılan yüksek lisans ve en azından yurt dışında staj veya is tecrübesinin önemli katkılar sağlayacağı sonucuna vardım. Bundan dolayı yurt dışında yüksek lisans yapmaya karar verdim.

 

Gitme kararı verirken ve gideceğiniz okul ve ülkeyi seçerken zorlandınız mı?  Bu aşamada Atlas'ta nasıl bir yardım aldınız?

Stajım süresince Mühendislik yönetimi yüksek lisans programını bitirmeye karar vermiştim. Ülke olarak da Amerika ve Kanadayı ayni programın ayni ders sayısında olmasına rağmen 2 sene sürmesinden dolayı eledim. Ingiltereye de nüfus yoğunluğundan dolayı iş fırsatlarının azlığı nedeniyle düşünmedim. Geriye kaliteli okulları, çok kültürlü toplumuyla ve mühendise çok ihtiyacı olan ve her profesyonel için kusursuz bir başlangıç basamağı olan Avustralya’nin Sidney şehrini Seçtim. Yüksek lisans programım hariç, her turlu vize, okul, uçak bileti, konaklama gibi önemli kararları Atlas’in Genel Koordinatörü Mesud Bey ile birlikte çeşitli analizler yaparak karar verdik. 

 

Şu anda hangi ülkede/şehirde/okulda ne eğitimi alıyorsunuz?

Su anda  Sidney’de  güç ürünleri üreten bir Amerikan şirketinde planlama departmanında çalışıyorum. University of Western Sydney’de Mühendislik yönetimi master programından mezun oldum.

 

Gittiğiniz ülke/şehir ve okulla ilgili sizden sonra gidecek öğrencilere tavsiyeleriniz neler olur, yada aktarmak istediğiniz tecrübeleriniz var mıdır?

En önemli tavsiyem geldikleri sure içinde kesinlikle ana dili ingilizce olan arkadaşlar edinmeleridir. Çünkü 1 yıl gibi bir surede ingilizce seviyelerindeki gelişime kendileri bile inanamayacaklar.

Öğrencilerin haftada 20 saat çalışma haklarını kullanmalarını tavsiye ederim. Bu herhangi bir is olabilir. Daha sonra kendi eğitim geçmişlerine uygun bir ise başvururken bunun çok yararını göreceklerinden emin olabilirler.

Ders zamanı ders ve Eğlence zamanı eğlenirlerse geçirdikleri zaman hayatlarında ki en basarili ve en unutulmaz zaman olacağından emin olabilirler.

 

Yurtdışına gittiğinizde karşılaştığınız zorluklar neler oldu? faydaları neler?

Yurt dışına geldiğimde en çok zorluğu yemeklere alışırken çektim. Çünkü Avustralya mutfağı genelde asya ve bazı avrupa mutfaklarından oluşuyor. Türk yemekleri pek beklentilerinize cevap vermese de bazen yemek zorunda kalıyorsunuz. Başka hiçbir zorluk çekmedim. Zaten yemek dışında okul, konaklama veya vize gibi problemleriniz olursa Atlas Sydney ofisi size yardımcı olacaktır.

 

 

  • Paylaş: