Dr. Martin’in kitabı, ABD’de yükseköğrenime giden yolu anlatıyor

Yüksek öğrenimlerini  yurtdışında devam ettirmek isteyen öğrencilerin önünde birçok engel var. Gerek maddi nedenler yüzünden, gerekse de her ülkenin başvuru ve kabul işlemlerinin farklı ve karmaşık olması yüzünden, birçok öğrenci daha bu uzun yolculuğa başlamadan güven duygusunu kaybediyor, kimi zaman ise kararından tamamen vazgeçiyor.

 

      Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okullardan birinde yükseköğrenimine başlamak ya da mevcut öğrenimini tamamlamak veya master eğitimi almak isteyen öğrenciler için, diğer ülkelere  oranla çok daha farklı zorluklar bulunuyor. Bunların en başında, her okul için öğrencinin ayrı ayrı başvuru yapması geliyor. Daha başka bir anlatımla, ABD’de 4000 civarındaki yükseköğretim kurumlarının hepsine ayrı ayrı başvurulması gerekiyor. Her okulun farklı başvuru formları ve öğrencilerden istedikleri evraklar göz önüne alındığında, öğrencilerin karşısına son derece uzun ve karmaşık bir başvuru süreci çıkıyor. Ayrıca kalite standartları, ücret politikaları, kampüs konumları, öğrencilerine sağladıkları sosyal imkanlar gibi etkenler de düşünüldüğü zaman bu deniz daha da derinleşiyor.

 

        Karşımızdaki bu denizi aşabilmemiz için profesyonel ve tecrübeli bir kaptana ihtiyaç var. Bu, Atlas Yurtdışı Eğitim gibi, danışmanlık hizmeti veren firmalarla mümkün. Danışmanlık firmalarından yardım almak kadar; ABD öğrenim sistemi hakkında bilgi sahibi olmak, sistemin nasıl işlediği, eksi ve artıları, okullara kabul edilebilmek için neler yapılması gerektiği ve başvuru aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bilgiler için bireysel araştırma yapmak son derece önemli.

 

       Bu karmaşık sistem içinde, öğrenciler için kılavuz kitapçığı niteliği taşıyan Dr. DONALD C. MARTIN’in “ROAD MAP FOR GRADUATE STUDY” adlı, 4 ana bölümden oluşan yeni kitabını tavsiye ediyoruz. Kitabın içeriğindeki bölümler şöyle:

 

1.BAŞLANGIÇ

a) Kendinize Sormanız Gereken 7 Soru

b) Başvuru Yapmadan Önceki 1 Yılda Hazırlık Listesi

2.BAŞVURU SÜRECİ

a) Başvurunuzu Tamamlamak İçin 7 Nokta

b) Başvuru Görüşmesi

c) Akademik/Tavsiye/Deneme Mektupları

d) Nereye Başvuru Yapılmalı

e) Başvurudan Önce Yapılması Gerekenler

3.MEZUNİYET

a) Fakülte ve Öğrencilerle İletişim

b) Maddi ve Devlet Yardımı Hakkında

c) Kariyerinizdeki Sonraki Adımlar

4.SIKÇA SORULAN SORULAR

 

     Kitap, ABD’deki öğretim kurumlarına başvuru süreçlerini, okul seçimlerinden mezuniyet sonrasında kariyer yönetimine kadar,her öğrencinin mutlaka karşısına çıkacak olan engelleri ve bu engellerin nasıl aşılması gerektiği hakkında son derece önemli bilgiler içeriyor.

     Kitabın yazarı olan ve ayrıca Kayıt-Kabul Yönetimi,Yüksek Öğrenim ve Öğrenci İlişkileri  alanlarında uzman olan Dr. DONALD C. MARTIN, 1980 yılından bu yana Öğrenci Gelişimi, Finansal İlişkiler, Kayıt ve Bilgi, Engelli ve Uluslar arası Servis birimlerinde yöneticilik yapmış biri.

      Wheaton College (IL), Northwestern University (Medill School of Journalism), The University of Chicago (Graduate School Of Business) ve Colombia University (Teachers College) gibi ABD’nin en iyi üniversite ve kolejlerinde çalışmış olan Dr. Martin, çalıştığı süreler içerisinde bulunduğu okulların öğrenci oranlarında  önemli bir artış kaydetmesini sağladı.

       ABD’nin Chicago eyaletinde yaşamakta olan Dr.Martin, iletişim master’ını  Wheaton College’de, Yüksek Öğrenim Yönetimi doktorasını ise Northwestern University’de tamamladı.

 

Kitap sipariş etmek için:          http://www.gradschoolroadmap.com

İletişim ve daha fazla bilgi için:          dmartin@ gradschoolroadmap.com

  • Paylaş: