• Amerikanın Saygın Üniversitelerinde Dil Eğitimi

Dil eğitimini hem prestijli ,hem de kaliteli bir kurumda almak isteyen öğrenciler için en iyi alternatifler Amerika’da bulunan UCLA,UCSD,Upenn,Harvard, Columbia University,Boston Universitesi gibi okulların dil enstitülerine katılmaktır. Yıl boyu faaliyet gösteren bu programlarda genel İngilizceden, TOEFL hazırlık,akademik İngilizce, İş İngilizcesi ve Hukuk ingilizcesi gibi programlara varan geniş yelpazede seçenekler bulabiliyorsunuz. Belli başlangıç dönemleri ve program süreleri olan bu okullarda eğitim alırken Amerikan üniversitesi kampüs hayatını yaşama şansına erişiyorsunuz ve bu sayede hem Amerikalı öğrencilerle kaynaşıp, hem de tüm kampüs olanaklarından ve konaklama seçeneklerinden faydalanabiliyorsunuz.

 Okulların hepsinde standart veya yoğun İngilizce programlarını bulabileceğiniz gibi spesifik seçenekler arayan öğrencilere yönelik mesleki İngilizce programları da mevcuttur. Birkaç üniversitedeki programa örnek vermek gerekirse;

 UCSD ( University of California San Diego)'da hukuk öğrencilerine yönelik olan 10 haftalık Intensive legal English programı ile öğrenciler program içeriği sayesinde bir yandan Amerikan hukuk sistemi ile ilgili fikir sahibi olmakta diğer yandan da kendi alanlarında hem teorik içerik anlamında kendilerini geliştirmekte hem de uygulamalı birçok ders de almaktadırlar. Programı üstün başarı ile bitiren öğrenciler California Western School of Law'dan şartlı kabul alabilmektedirler. Benzer şekilde Boston üniversitesi bünyesinde de 2 farklı Legal English programı bulabilirsiniz; biri 6 haftalık, LLM yapacak öğrencilere yönelik olan program, diğeri de 6 haftalık hukuk stajı aşamasında olanlara yönelik olan program.

 Upenn(University of Pennsilvania)'daki International Business Communication for Professionals programı 2 ve 4 haftalık olarak dizayn edilmiş profesyonellere yönelik yoğun İngilizce programıdır. Program süresi İngilizce düzeyinize bağlıdır ve kabul şartı olarak en az 2 yıllık iş tecrübesi olan profesyonellere hitap eden çok yönlü ve faydalı bir içeriğe sahiptir.   

UCLA’deki  Graduate schoool preperation programı advanced düzeyde İngilizce şartını sağlayan ve Amerika’da master yapmak isteyen veya halihazırda master kabulünü almış öğrencilere yönelik 10 haftalık programdır. Programın içeriğinde akademik İngilizce becerileri, akademik başarı statejileri,analitik becerileri,GRE/TOEFL/IELTS hazırlık gibi dersler ve kişiye özel akademik danışmanlık bulunmaktadır.

Program süreleri okula ve program içeriğine başlı olarak  4 hafta 'dan başlar 9 aya kadar sürebilir. Fiyat olarak da 4 hafta için minimum 1875 USD-maximum 3000 USD olmaktadır.

Konaklama seçenekleri de oldukça çeşitlidir. Öğrenciler dilerse kampüs içi veya kampüs çevresindeki yurtlarda,öğrenci evlerinde, studio dairede veya aile yanında konaklayabiliyorlar. Okula uzaklık açısından en avantajlı seçenekler okul çevresindeki opsiyonlar olmaktadır. Fakat bazı öğrenciler mesafe olarak daha uzak olsa da aile yanında konaklayıp ,hem Amerikan kültürünü yakından tanıma hem de dillerini aile ile de pratik yapma şansına sahip olmaktadırlar. Konaklama fiyatları  kalınan yere, oda tipine göre aylık 750 USD-2500 USD arası değişir.

Daha detaylı bilgi için Atlas ofisleriyle iletişime geçebilirsiniz.

  • Paylaş: