Yurtdışı eğitimde yeni destinasyonlarÖnceden yurtdışı eğitim denilince akla ilk gelen iki ülke İngiltere ve Amerika olurdu

Önceden yurtdışı eğitim denilince akla ilk gelen iki ülke İngiltere ve Amerika olurdu. Bu iki ülkenin ardında da Kanada gelirdi. Okulların kalitesi, yaşam standartları, gelişmiş dünya görüşleri ve ekonomileri, kozmopolitan yapıları gerçekten de bu ülkeleri öğrencilerin bir numaralı tercihi yapıyor. Fakat yurtdışı eğitim konusunda oldukça iddialı başka ülkeler de var. Bunlardan biri Avustralya. Avustralya sağladığı eğitim kalitesi ve burs olanaklarının yanında, uygun ekonomik koşulları ve coğrafyası ile de farklı bir eğitim ve yaşam deneyimi sunuyor. 2008’de Avustralya’da kayıt yaptıran yabancı öğrenci sayısının 543.898 olması (bir önceki yıla göre yüzde 20.7 artışla) bu ülkenin yabancı öğrenciler arasında hızla popülerleştiğinin kanıtı. 

Avustralya’da eğitim ve yaşam konularında detaylı bilgi almak istiyorsanız 22 Ekim’de Taksim Square Hotel’de yapılacak “University of Queensland ile Avustralya’da Eğitim Semineri”ni kaçırmamanızı öneririz.

 

Son dönemde yurtdışı eğitimde öne çıkan bir diğer lokasyon da Cape Town. Cape Town yaşam maliyetlerinin ucuzluğuyla özellikle uzun dönem öğrenciler tarafından çok tercih ediliyor. Cape Town’un dünyada görülmesi gereken şehirlerden biri olduğu da muhakkak. Zengin yemek çeşitleri, eğlence mekanları, muhteşem sahil ve plajları, köpek balıkları ile dalış turları, safari turları ile hem bambaşka bir kültürü soluyup hem de İngilizce öğrenebilirsiniz. Atlas Dil Okulu Köşesi’nde Cape Town’da eğitim ve yaşam hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız.  

 

Yurtdışı eğitimde farklı alternatifleri de düşünmek lazım. Tabii yüzlerce okul arasından sizin için en iyi olanı bulmak hiç de kolay değil. Eğer kafanız karışıksa, size en uygun okula karar veremiyorsanız ve yurtdışına çıkıp bu okulları ziyaret etme şansınız yoksa dert etmeyin, çünkü önümüzdeki ay başta Amerika, İngiltere ve Kanada’dan olmak üzere 100 kadar yabancı okul sizin ayağınıza gelecek. Yurtdışı eğitim konusunda yapılan en büyük organizasyonlardan olan “Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları” bu yıl 5-14 Kasım tarihlerinde İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir’de yapılacak. 

Üniversite, kolej, sertifika ve dil okullarının yer alacağı fuarda, yurtdışında eğitim görmek isteyen herkes direkt bilgi alıp, kayıt yetkilisi ile yüz yüze tanışma fırsatı da yakalayacak

  • Paylaş: