Kamera karşısına geçince herkes onu oyuncu olarak tanıdı. Sunuculuğa da el atan Mehmet Aslan son dönemlerde popülerliğini daha da arttırdı. Babası Fahrettin Aslan’ın vefatından sonra şirketin başına geçen Mehmet Aslan aslında bir tic

Kamera karşısına geçince herkes onu oyuncu olarak tanıdı. Sunuculuğa da el atan Mehmet Aslan son dönemlerde popülerliğini daha da arttırdı. Babası Fahrettin Aslan’ın vefatından sonra şirketin başına geçen Mehmet Aslan aslında bir ticaret adamı. Fransa’da ve Amerika’da eğitim alan Mehmet Aslan ile yurtdışı eğitim hakkında konuştuk.

 

Mehmet Aslan oyuncu ve sunucu mudur yoksa bir iş adamı mı?

 

Asıl işim ticaret aslında. Ekmek paramı ticaretle uğraşarak kazanıyorum diyebilirim. Eğitimimi tamamladıktan sonra ticaretle uğraşmaya başladım. Bunun yanında oyunculuk da yapıyorum.Göz önünde olduğumuz için insanlar beni oyuncu olarak tanıyor. Ancak bu  beni rahatsız eden bir durum değil açıkçası. Bu işi de severek yapıyorum.Sonuç olarak Mehmet Aslan ticaret adamıdır ama aynı zamanda oyuncu ve sunucudur diyebiliriz.

 

İş adamı olarak Mehmet Aslan nasıldır ?

 

11 yaşından beri iş hayatının içindeyim. Babamın yanında çok ufak yaşlarda başladım çalışmaya.O yüzden ticaretin her kademesinde bulundum.Genelde babamdan öğrendim her şeyi ve  bu bana büyük katkı sağladı. Ticaret hayatında en önem verdiğim şey dürüstlüktür. Verdiğiniz söz senet olmalıdır. İş hayatında bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam.

 

Siz de yurtdışında eğitim aldınız. Bize biraz bahseder misiniz aldığınız eğitimlerden?

 

İlkokuldan sonra ailemle Fransa’ya gittim.  9 sene Ecole Pascal’da okudum. Sonra Baccalaureat diplomasını aldım. Bir yıl Sorbon Üniversitesinde psikoloji okuduktan sonra üniversite eğitimimi Amerika’da almaya karar verdim. Boston Üniversitesinde Uluslararası Ticaret bölümünü okudum.

 

Başarılı bir öğrenci miydiniz peki?

 

Evet, başarılı bir öğrencilik hayatım vardı diyebilirim. Fransa’da çok iyi bir eğitim aldım ve bu benim için çok faydalı oldu. Bu nedenle Boston Üniversitesinde aldığım eğitim beni fazla zorlamadı.

 

 

Neden yurtdışında eğitim almaya karar verdiniz?

 

Küçük yaşlarda ailem istediği için Paris’e gittim.1 yıl psikoloji  okuduktan sonra üniversite eğitimimi Amerika’da almak istedim. Orada daha iyi eğitim alabileceğime inanıyordum. Ailem de bu kararımı destekledi.

 

Yabancı  diller ile aranız nasıl?

 

Fransızca ve İngilizce ana dilim gibi. Biraz ispanyolca biliyorum.

 

 

Günümüzde yurtdışında eğitim almak çok tercih edilir oldu. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler?

 

Eskiden Türkiye’de üniversite kazanamayan yurtdışına giderdi . Şimdi durum biraz daha değişti.Vizyon sahibi olmak ve farklılık yaratmak için yurtdışında eğitim almak tercih ediliyor. Aslında ülkemizde de çok iyi üniversiteler var. Eğitimini burada alan öğrenciler exchange programlarıyla yurtdışına gitsinler. Ancak yurtdışına giden öğrenci geri dönmesini de bilmeli. Aksi taktirde ciddi bir beyin göçü yaşarız ki bence bu çok önemli bir sorun.

 

 

Yurtdışında eğitim almanın artıları ve eksileri nelerdir sizce?

 

Yurtdışında eğitim alarak yeni kültür, yeni bilgiler, farklı bir vizyon kazanıyorsunuz. Ancak yeni kültürler kazanırken kendi kültürünüzü unutmamanız gerekir. Bazen kendi kültürünü unutanlar var bu da insanı yanlış yola sevk edebiliyor.

 

Yurtdışında eğitim almayı planlayan öğrencilere tavsiyeniz neler ?

 

Yabancı dil kursta değil yaşayarak öğrenilir. Eğitimlerini yurtdışında tamamlayan öğrenciler mümkün olduğunca Türklerden uzak bir hayat kursunlar. Sürekli türkçe konuşarak bir şey öğrenemezler.Bulundukları yerde düzenlerini iyi kursunlar ve bunun kıymetini bilsinler.

 

Mehmet Aslan baba olunca çocuklarını nerede okutur acaba?

 

Sanırım onların da benim gibi yurtdışında eğitim almalarını isterim. Önce Fransa sonra da  Amerika’da eğitim alırlarsa güzel olur.

  • Paylaş: