• İngiltere'de Eğitim Sırası ve Sonrasında Çalışma İzni

İngiltere'de öğrencilere eğitim sırasında ve eğitim bittikten sonra tanınan çalışma hakları!

Türk öğrencilerin hem dil hem de akademik eğitimler için tercih ettiği bir numaralı destinasyon olan Birleşik Krallık'ta öğrencilere birçok program için hem eğitim esnasında hem de sonrasında çalışma izni sunuluyor. İşte program program öğrencilere sunulan çalışma haklarının detayları. 

İngiltere'de Eğitim Sonrası Çalışma İzni İmkânı:

Birleşik Krallık'ta lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler 'Graduate Visa' yani mezun vizesi kapsamında eğitim sonrası 2 yıla kadar, doktora programlarını tamamlayanlar ise eğitim sonrası 3 yıla kadar ülkede oturma ve tam zamanlı çalışma izni hakkı için başvuru yapabiliyorlar. 


İngiltere'de Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi ile Çalışma İzni

Türk öğrencilerin tüm dünyada lisans, yüksek lisans ve doktorayı akademik eğitim için en çok tercih ettiği ülke olan Birleşik Krallık'ta bu seviyelerde eğitim alan öğrencilere çalışma izni yine okul statüsü ve eğitim seviyelerine göre sunuluyor. 

Statüsü ''Track record of compliance'' olan okullarda akademik eğitim alacak öğrenciler öğrenim süreleri boyunca haftada 20 saatlik çalışma iznine sahip olurken tatil dönemlerinde tam zamanla çalışabilecek. 

İngiltere'de Foundation Eğitimi (Bilimsel hazırlık programları) ile Çalışma İzni:

Müfredat sistemindeki farklılıklardan ötürü Birleşik Krallık'ta lisans programlarına geçmek için alınan eğitim opsiyonunun adı olan Foundation programında (Bilimsel hazırlık yılı) öğrencilerin çalışma izni gittikleri *okulun statüsüne göre değişiyor. Statüleri ''private provider'' olan okullarda foundation programına gidecek öğrencilere çalışma izni sunulmuyor. 

Statüleri Independent school olan eğitim kurumlarına giden öğrencilere aktif eğitim dönemlerinde haftada 10 saat, tatillerde ise tam zamanlı çalışma hakkı tanınıyor. 


İngiltere'de Dil Eğitimi ile Çalışma İzni:

Birleşik Krallık'ta dil eğitimine gitmek isteyen öğrenciler visitor visa (6 aya kadar) veya short term student visa (11 aya kadar) seçenekleriyle ülkeye giriş yapabiliyor. Ancak iki tip vizede de dil eğitimine gelen öğrencilere çalışma hakkı sunulmuyor.

* Okul Statüleri

  • Paylaş: